Πνίγηκε στα δακρυγόνα η Κουάλα Λουμπούρ στη διάρκεια διαδήλωσης
Δεκάδες χιλιάδες Μαλαισιανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Κουάλα Λουμπούρ, διαδηλώνοντας υπέρ της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, ωστόσο, η συγκέντρωση διαλύθηκε από την Αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού. Οι Αρχές μιλούν για 25.000 συγκεντρωμένους, όμως οι διαδηλωτές μιλούν για τουλάχιστον 80.000.
Δεκάδες χιλιάδες Μαλαισιανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Κουάλα Λουμπούρ, διαδηλώνοντας υπέρ της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, ωστόσο, η συγκέντρωση διαλύθηκε από την Αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.
Οι Αρχές μιλούν για 25.000 συγκεντρωμένους, όμως οι διαδηλωτές μιλούν για τουλάχιστον 80.000. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του BBC, 80 άτομα συνελήφθησαν.
Οι διαδηλωτές ζητούν την αλλαγή του εκλογικού νόμου, θεωρώντας ότι με το υπάρχον σύστημα ευνοείται ο νυν πρωθυπουργός Νατζίμπ Ρατζάκ και οι κυβερνητικοί του εταίροι.
Παρά το γεγονός ότι η Βουλή ενέκρινε σειρά αλλαγών στο εκλογικό σύστημα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι και πάλι ευνοείται ο υπάρχον κυβερνητικός συνασπισμός, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από την ανεξαρτησία, στη δεκαετία του 1960.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442