Δεν ζήτησα ποτέ καμία χάρη από τη Θάτσερ, λέει ο Ρούπερτ Μέρντοχ
Ούτε χάρες ζήτησα, ούτε στήριξη προσέφερα στη Μάργκαρετ Θάτσερ, κατέθεσε ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ ενώπιον της Επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση των υποκλοπών. Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις στη Βρετανία, αφού μετά την κατάθεση του υιού Μέρντοχ, ο σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού υπέβαλε παραίτηση.
Ούτε χάρες ζήτησα, ούτε στήριξη προσέφερα στη Μάργκαρετ Θάτσερ, κατέθεσε ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ ενώπιον της Επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση των υποκλοπών.
Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις στη Βρετανία, αφού μετά την κατάθεση του υιού Μέρντοχ, ο σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού, με κεντρικό ρόλο στην προετοιμασία των Ολυμπιακών, υπέβαλε παραίτηση.
Υπενθυμίζεται ότι με την κατάθεση του υιού Μέρντοχ, ήλθαν στο φως λεπτομέρειες για τη δράση του υπουργού Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος φέρεται να έδωσε στον Τζέιμς Μέρντοκ εμπιστευτικές πληροφορίες για την σχεδιαζόμενη εξαγορά του τηλεοπτικού δορυφορικού δικτύου BSkyB.
Οι Εργατικοί είχαν ζητήσει την παραίτηση του Χαντ, ενός πολιτικού που θεωρούνταν ανερχόμενο αστέρι των Συντηρητικών. Ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού αρνείται να παραιτηθεί.
«Ήταν ένας κρυφός δίαυλος με τους Μέρντοχ» σχολίασε σχετικά ο Εντ Μίλιμπαντ ζητώντας από τον Κάμερον να απολύσει τον υπουργό, αν ο ίδιος δεν παραιτηθεί.
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αρκέστηκε να δηλώσει ότι στηρίζει τον Χαντ και ότι είναι προτιμότερο να αφεθεί η Επιτροπή να κάνει τη δουλειά της.
Εν τω μεταξύ, ενώπιον της Επιτροπής προσήλθε ο 81χρονος Μέρντοκ, ο οποίος ρωτήθηκε για το αν προσπάθησε να εξασφαλίσει την εύνοια της πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ «με ανταλλάγματα» σε γεύμα που είχαν το 1981.
Ήταν η περίοδος προτού ο μεγιστάνας αγοράσει τους Times. «Δεν ζήτησα τίποτα, απλά έπρεπε να ενημερώσω την πρωθυπουργό για τις εξελίξεις σχετικά με την εφημερίδα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Δεν έκρυψε ποτέ το θαυμασμό του για την Μάργκαρετ Θάτσερ, την οποία στήριξε μέσω της Sun το 1979.
Όπως μετέδωσε το BBC, σε ερώτηση μέλους της Επιτροπής για το αν με την αγορά των Times ήθελε να πάρει και τον έλεγχο των συνδικάτων, ο Μέρντοχ απάντησε: «παρά το γεγονός ότι ήθελα να συντρίψω τα συνδικάτα, δεν είχα τη δύναμη να το κάνω. Αυτό πήρε πολύ περισσότερα χρόνια.»
Παράλληλα, είπε ότι διοίκησε την NewsCorp με «αποκεντρωμένη λογική», απορρίπτοντας την άποψη ότι χρησιμοποίησε τους τίτλους του για να προωθήσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.
Σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, ξεκαθάρισε ότι «ήμουν πάντα κατά αυτών των πρακτικών, γιατί τελικά αποτελούν την πιο τεμπέλικη μορφή δημοσιογραφίας».
Ξεκαθάρισε πάντως ότι τα δημόσια πρόσωπα ενδιαφέρουν πάντα τον κόσμο και ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να έχουν το ίδιο εύρος ιδιωτικότητας, όσο ο απλός κόσμος…
Η κατάθεση του 81χρονου Μέρντοχ συνεχίζεται και την Πέμπτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο ισραηλινό προξενείο
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Ποιες πλατφόρμες απαγορεύονται και ποιες επιτρέπονται για τους κάτω των 15 – Οι νέοι κανόνες στα social media
- Ιράν: ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) να κερδίσει
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)


















![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442