Αβάσιμα κατά την Κομισιόν τα περί ρήτρας δραχμής της ΕΤΕπ στα δάνεια εταιρειών
Αβάσιμα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν τα περί ρήτρας δραχμής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στα δάνεια που συνάπτει με ελληνικές επιχειρήσεις. Ο Αμαντέου Αλταφάζ διαβεβαίωσε ότι η ΕΤΕπ διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην ευρωπαϊκή απάντηση που δόθηκε για την Ελλάδα, σχετικά με την ανάγκη στήριξης της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Επανάλαβε δε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ευρώ και οι αποφάσεις της ΕΕ, σχετικά με το δεύτερο πρόγραμμα, αποσκοπούν στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ευρώ και οι αποφάσεις της ΕΕ, σχετικά με το δεύτερο πρόγραμμα, αποσκοπούν στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου για τη μορφή της σύναψης δανείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με ελληνικές επιχειρήσεις.
Ο Αμαντέου Αλταφάζ χαρακτήρισε αβάσιμα τα όποια σενάρια κυκλοφορούν και τόνισε ότι η ΕΤΕπ διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην ευρωπαϊκή απάντηση που δόθηκε για την Ελλάδα, σχετικά με την ανάγκη στήριξης της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Όλι Ρεν ζήτησε την αύξηση του κεφαλαίου της ΕΤΕπ.
Σύμφωνα με δημοσιευμα της Καθημερινής, η ΕΤΕπ έθεσε για πρώτη φορά στη διοίκηση της ΔΕΗ δύο νέους όρους: πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος, με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την Eυρωζώνη είτε της διάλυσης της Eυρωζώνης, και υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Καϊράτ θα παίξει με μαύρα περιβραχιόνια απέναντι στον Ολυμπιακό
- Ο σκύλος της φυλής Δαλματίας: Αθλητικός, ευγενικός και πανέξυπνος
- Αντιδράσεις για την επίσκεψη Σάλεχ στην Αθήνα και τις αναφορές στο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Αυτό είναι το πιο χριστουγεννιάτικο σπίτι της Αθήνας – Πού βρίσκεται
- Τολμηρή ληστεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας: Σπάνιες γκραβούρες Ματίς και Πορτινάρι στα χέρια ενόπλων
- Η Φιορεντίνα με «διαβατήριο για τη Serie B»
- Ακίνητα: Έρχεται μίνι ΕΝΦΙΑ μέσω δημοτικού τέλους – Τι αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ
- Όταν ο ΛεΜπρόν έμεινε κάτω από τους 10 πόντους…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442