Μοναδικά αντικείμενα αφηγούνται την ιστορία του Τιτανικού
Ένα ζευγάρι σπασμένα γυαλιά, παιδικά παπούτσια, ένα βραχιόλι με ένα όνομα. Ένα πολυτελές μενού με πλούσια εδέσματα, πορσελάνινα σερβίτσια, ένα μενταγιόν και ένα παλιό ρολόι. Αντικείμενα που για πολλά χρόνια βρίσκονταν βυθισμένα μαζί με το «κουφάρι» του Τιτανικού στον βυθό του Ατλαντικού αναδύθηκαν στην επιφάνεια μετά το «κυνήγι θησαυρού» του 1987 για να ρίξουν φως τόσο στις συνθήκες του ναυαγίου, όσο και στα πρόσωπα. Τα αντικείμενα αυτά αποτίνουν έναν φόρο τιμής σημαντικότερο από κάθε άλλο μνημείο, καθώς πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους δεν ανασύρθηκαν ποτέ από τον υγρό τάφο τους.
Ένα ζευγάρι σπασμένα γυαλιά, παιδικά παπούτσια, ένα βραχιόλι με ένα όνομα. Ένα πολυτελές μενού με πλούσια εδέσματα, πορσελάνινα σερβίτσια, ένα μενταγιόν και ένα παλιό ρολόι. Αντικείμενα που για πολλά χρόνια βρίσκονταν βυθισμένα μαζί με το «κουφάρι» του Τιτανικού στον βυθό του Ατλαντικού αναδύθηκαν στην επιφάνεια μετά το «κυνήγι θησαυρού» του 1987 για να ρίξουν φως τόσο στις συνθήκες του ναυαγίου, όσο και στα πρόσωπα.
Τα αντικείμενα αυτά αποτίνουν έναν φόρο τιμής σημαντικότερο από κάθε άλλο μνημείο, καθώς πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους δεν ανασύρθηκαν ποτέ από τον υγρό τάφο τους.
Η συλλογή αντικειμένων από το ναυάγιο αποτελούσε ανέκαθεν αμφιλεγόμενο ζήτημα. Το «πλιάτσικο» αναμένεται να περιοριστεί μετά τις 14 Απριλίου 2012, οπότε το ναυάγιο θα τεθεί υπό την προστασία της UNESCO.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι «στο εξής, τα κράτη που συμμετέχουν στη Σύμβαση θα μπορούν να απαγορεύουν την καταστροφή, τη λεηλασία, την πώληση και τη διασπορά των αντικειμένων που έχουν βρεθεί στο ναυάγιο».
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από αντικείμενα που έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας