«Πολύ σημαντικό» θεωρούν οι πολίτες το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης
Πολύ σημαντικό θεωρούν οι πολίτες το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μία τριετία δραματική αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των πολιτών που ζητούν την σταδιακή απομάκρυνση όλων των μεταναστών από τη χώρα (48,3% σήμερα, έναντι 19,5% το 2009).
Πολύ σημαντικό θεωρούν οι πολίτες το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.
Το 83,4% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σημαντικό το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ενώ το 48,3% ζητά τη σταδιακή απομάκρυνση όλων των μεταναστών από την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό το 2009 ήταν μόλις 19,5%.
Το 2009, το 53,1% ζητούσε αυστηρότερους έλεγχους στα σύνορα, ποσοστό που στην παρούσα έρευνα πέφτει στο 39,6%.
Παράλληλα, το 79,3% των ερωτηθέντων αισθάνεται ότι κινδυνεύει στην καθημερινή του ζωή, ποσοστό ακόμα υψηλότερο από το 65,3% που δήλωνε το ίδιο το 2009.
Για τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ., το 61,7% δηλώνει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, έναντι 30,2% που εκτιμά το αντίθετο.
Για την ίδρυση των κέντρων φιλοξενίας ανά περιφέρεια, το 54,7% εκτιμά ότι είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, έναντι 37,7% που δηλώνει το αντίθετο.
Η πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research έγινε το διάστημα 2-4 Απριλίου 2012 σε δείγμα 1.610 ατόμων με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστροφή-θρίλερ για τον Σιδηρόπουλο και τη διαιτητική ομάδα του από το Ριάντ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ γρήγορα – Εάν χρειαστεί θα στείλουμε στρατό
- Η Μοσάντ γνώριζε ακόμα και τη θέση του Χαμενεΐ στο σημείο της δολοφονίας του
- MEGA και το MEGA News πρώτοι στα γεγονότα
- Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των προβάτων στην Ήπειρο
- The Expla-in Project: Τί συμβαίνει με τις υποκλοπές πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων -Ποιοι οι ένοχοι;
- Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ ο Γιούρι Ζντοβτς, φημολογία για Τρινκιέρι
- Καύσιμα: Φόβοι για «ράλι» τιμών – Ανήσυχοι οι καταναλωτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442