Κρίσιμο ραντεβού της ΠΝΟ με τους αρμόδιους υπουργούς
Με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συναντάται αυτή την ώρα η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου. Το «παρών» έδωσαν και οι υπουργοί Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι αποχώρησαν στις 6. Μετά το τέλος της συνάντησης θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, προκειμένου να αποφασίσει για τη στάση που θα κρατήσει, καθώς έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία μέσα στην Μ.Εβδομάδα.
Με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συναντάται αυτή την ώρα η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου. Το «παρών» έδωσαν και οι υπουργοί Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι αποχώρησαν στις 6.
Κατά την έξοδό του από τη συνάντηση ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι ο Οίκος Ναύτου θα μείνει στον ΕΟΠΥΥ.
«Η ρύθμιση έγινε και δεν αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά.
Μετά το τέλος της συνάντησης θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, προκειμένου να αποφασίσει για τη στάση που θα κρατήσει, καθώς έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία μέσα στην Μ.Εβδομάδα.
Το πρωί συνεδρίασε το συμβούλιο της ΠΝΟ το οποίο αποφάσισε να μην προχωρήσει τελικά σε αλλαγή του καταστατικού της συνομοσπονδίας, ενώ συζητήθηκε σε κλίμα έντασης και το θέμα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τη Μ.Εβδομάδα.
Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα πρέπει να αποσύρει τη διάταξη για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.
Όσον αφορά στα άλλα θέματα που θέτουν οι ναυτεργάτες, ο κ.Χαλάς δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι τέτοια η θέση της κυβέρνησης, που να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των εργαζομένων ναυτικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νικολά Σαρκοζί: Μαρτυρία σε fast forward
- Μπρουνέλο Κουτσινέλι: Αστέρες του Χόλιγουντ τίμησαν τον Ιταλό μεγιστάνα της μόδας
- Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι
- Περισσότερα από 6.000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο
- Η Μάιλι Σάιρους δήλωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της ήταν «προσφορά Black Friday»
- Κυβέρνηση: Οι τρεις καυτοί φάκελοι που θα ανοίξουν μετά τις κάλπες
- Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs
- «Διαίρει και βασίλευε» – Ο Πούτιν, η Ευρώπη και το «δόγμα Τραμπ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442