Επεισοδιακή συνεδρίαση στο ΠΣ Πελοποννήσου για τη μονάδα βιοαερίου στη Μαντινεία
Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας βιοαερίου στην θέση Μπέλμπερη Μαντινείας, στο πνευματικό κέντρο «Τρίπολη»: Κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση της μονάδας παρενέβησαν αναποδογυρίζοντας τα έδρανα και πετώντας μπουκάλια προς τους συμβούλους πριν επέμβει η αστυνομία. Ένας πολίτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, έγιναν πέντε προσαγωγές ενώ η ίδια η συνεδρίαση διακόπηκε οριστικά.
Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας βιοαερίου στην θέση Μπέλμπερη Μαντινείας, στο πνευματικό κέντρο «Τρίπολη»: Κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση της μονάδας παρενέβησαν αναποδογυρίζοντας τα έδρανα και πετώντας μπουκάλια προς τους συμβούλους πριν επέμβει η αστυνομία. Ένας πολίτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, έγιναν πέντε προσαγωγές ενώ η ίδια η συνεδρίαση διακόπηκε οριστικά.
Από νωρίς αγρότες και κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση της μονάδας βιοαερίου είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο μέσα κι έξω από το πνευματικό κέντρο εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους, ενώ επιτηρούντο από ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Κατά την διεξαγωγή ψηφοφορίας για το συγκεκριμένο θέμα, όταν διαπιστώθηκε ότι κάποιοι εκ των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης άλλαξαν θέση από αυτή που είχαν την περασμένη Δευτέρα και στήριζαν την πρόταση του περιφερειάρχη, που ήθελε την έγκριση της μελέτης, με όλες τις παρατηρήσεις των υπηρεσιών και των κατοίκων, μια ομάδα πολιτών παρενέβησαν, προπηλακίζοντας περιφερειακούς συμβούλους, αναποδογύρισαν τα έδρανα, πέταξαν μπουκάλια με νερό και δημιουργήθηκε χάος.
Λόγω των επεισοδίων η συνεδρίαση διεκόπη για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ ένας πολίτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρίπολης.
Η αστυνομία παρενέβη και σταμάτησε τα επεισόδια κι έχει απομακρύνει τους πολίτες, ενώ μέσα βρίσκονταν ο περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.
Μετά τα επεισόδια ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΕΣΥ η οριστική διακοπή της συνεδρίασης.
Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή πέντε ατόμων, που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της Τρίπολης. Ο ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χτυπήθηκε και δεύτερο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ
- Αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι οι ξένοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φεύγουν για Αθήνα οι παίκτες της Χάποελ
- Στα 20 μου ήξερα τα πάντα για τον θάνατο: Οι απώλειες που σημάδεψαν τη ζωή του «πάντα χαμογελαστού» Μάρτιν Σορτ
- Ολυμπιακός – Εθνικός 5-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες, συνεχίζουν με 11/11
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ενδεκάδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό (pic)
- Ιράν: Ο Αλιρέζα Αραφί προσωρινός αντικαταστάτης του Χαμενεΐ – Ποιος είναι ο 67χρονος κληρικός
- Live streaming: Ολυμπιακός Β’ – Πανιώνιος
- Ιράν: Viral ξανά η Ιρανή που άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)




































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [01.03 – 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/3b7969fc-3eb2-43f5-9eb4-aa06074d82f8-315x220.jpeg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442