Πτώση 1,83% στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές
Στο κόκκινο την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 767,60 μονάδες με πτώση 1,83%, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών μετά την άνοδο των έξι προηγούμενων συνεδριάσεων. Σημαντική η υποχώρηση στις τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει πτώση 5,24%.
Στο κόκκινο την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 767,60 μονάδες με πτώση 1,83%, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών μετά την άνοδο των έξι προηγούμενων συνεδριάσεων.
Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, με τον τραπεζικό κλάδο να επηρεάζεται αρνητικά από τον χαμηλότερο του αναμενομένου βαθμό κάλυψης του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας Κύπρου. Ο κλαδικός δείκτης κατέγραψε πτώση 5,24%.
Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και η αξία τους διαμορφώθηκε στα 39,569 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,57% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,81%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+1,68%), των Χημικών (+0,89%) και των Πρώτων Υλών (+0,66%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,24%), των Ταξιδιών (-3,58%) και των Τροφίμων (-1,48%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+1,10%), της Μυτιληναίος (+1,02%), της Τιτάν (+0,36%) και της Βιοχάλκο (+0,30%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Κύπρου (-6,19%), της Εθνικής (-6,13%), της Alpha Bank(-4,93%), της Eurobank (-3,68%) και του ΟΠΑΠ (-3,61%).
Ανοδικά κινήθηκαν 62 μετοχές, 78 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χατζηϊωάννου (κ) +22,03%, Q&R+20,00%, ΑΕΓΕΚ(κο) +20,00% και Yalco +19,82%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Σάνυο -20,00%, Τεγόπουλος -20,00%, Βιοκαρπέτ (κο) -19,80% και ΑΤΤΙΚΑΤ -18,18%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442