«Όχι» στο PSI από νορβηγικό fund
Το επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, που τροφοδοτείται από τα έσοδα πετρελαίου της χώρας, αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του την Παρασκευή. «Ψηφίσαμε όχι για λόγους αρχής» είπε ο Ίνγκβε Σλίνγκσταντ και διαμαρτυρήθηκε για το ότι η ΕΚΤ απολαμβάνει προτιμησιακή μεταχείριση.
Το επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, που τροφοδοτείται από τα έσοδα πετρελαίου της χώρας, αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του την Παρασκευή.
«Ψηφίσαμε όχι για λόγους αρχής» είπε ο Ίνγκβε Σλίνγκσταντ, διευθύνων σύμβουλος της Norges Bank Investment Management.
«Ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να τηρούνται οι αρχές» επισήμανε.
Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν προβλέπει ισότιμη μεταχείριση όλων των επενδυτών και ότι η ΕΚΤ απολαμβάνει προτιμησιακή μεταχείριση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Η δεύτερη… νιότη του Νάντο Ντε Κολό στη Βιλερμπάν (vids)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442