Νέα μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Ούγκο Τσάβες
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες παραδέχθηκε την Κυριακή δημόσια ότι δίνει νέα μάχη με τον καρκίνο και πως θα πρέπει να ακολουθήσει νέα θεραπεία, καθώς υποβλήθηκε και πάλι σε εγχείριση αφαίρεσης όγκου στην Κούβα. «Αυτή είναι μια μάχη και είμαι προετοιμασμένος να την δώσω και να κάνω ό,τι πρέπει να κάνω, αλλά θα ζήσουμε και θα νικήσουμε» είπε ο Τσάβες σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα από την Αβάνα, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες παραδέχθηκε την Κυριακή δημόσια ότι δίνει νέα μάχη με τον καρκίνο και πως θα πρέπει να ακολουθήσει νέα θεραπεία, καθώς υποβλήθηκε και πάλι σε εγχείριση αφαίρεσης όγκου στην Κούβα.
Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση έπειτα από περίπου εννέα ημέρες, ο 57χρονος ηγέτης δήλωσε οι εξετάσεις που έγιναν μετά την επέμβαση έδειξαν ότι επρόκειτο για επανεμφάνιση όγκου στην πυελική περιοχή.
Τόνισε, πάντως, ότι σύμφωνα με τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, δεν υπάρχει μετάσταση σε άλλα όργανα.
«Αυτή είναι μια μάχη και είμαι προετοιμασμένος να την δώσω και να κάνω ό,τι πρέπει να κάνω, αλλά θα ζήσουμε και θα νικήσουμε» είπε ο Τσάβες σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα από την Αβάνα, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας.
Ο ίδιος τόνισε ότι η ανάρρωσή του είναι γρήγορη και χωρίς προβλήματα και ότι θα χρειαστεί να υποβάλλεται καθημερινά σε ακτινοθεραπείες. Δεν διευκρίνισε πότε θα επιστρέψει στη Βενεζουέλα.
Παρά τα προβλήματα υγείας, ο Τσάβες σχεδιάζει να συνεχίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του στις 7 Οκτωβρίου. Βρίσκεται στην εξουσία της χώρας από το 1999 και μέσω συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που έχει προωθήσει, έχει το δικαίωμα να κυβερνήσει για ακαθόριστο χρόνο στο μέλλον.
Πάντως, όπως τονίζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η είδηση για τα νέα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Τσάβες ενδέχεται να προκαλέσει αναταραχή όχι μόνο στη Βενεζουέλα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Και αυτό γιατί κανείς, πλέον, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο ισχυρός άνδρας της περιοχής να αναγκαστεί να αποσυρθεί -έστω και προσωρινά- από την πολιτική σκηνή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442