Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταργήθηκε η λέξη «δεσποινίς» από τα επίσημα έγγραφα στη Γαλλία

Καταργήθηκε η λέξη «δεσποινίς» από τα επίσημα έγγραφα στη Γαλλία

Οι Γαλλίδες δεν θα είναι υποχρεωμένες εφεξής να αναφέρουν στα επίσημα έγγραφα την οικογενειακή τους κατάσταση, αφού από τα έγγραφα απαλείφεται η λέξη mademoiselle («δεσποινίς») που δηλώνει φυσικά τις ανύπαντρες γυναίκες. Επιπλέον δεν θα είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν το πατρικό τους ή το όνομα του πατέρα ή του συζύγου τους.

Οι Γαλλίδες δεν θα είναι υποχρεωμένες εφεξής να αναφέρουν στα επίσημα έγγραφα την οικογενειακή τους κατάσταση, αφού από τα έγγραφα απαλείφεται η λέξη mademoiselle («δεσποινίς») που δηλώνει φυσικά τις ανύπαντρες γυναίκε

Με απόφαση του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, όλα τα έγγραφα της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχουν μόνο δύο επιλογές για το φύλο των πολιτών: «κυρία» («madame») και «κύριος» («monsieur»).

Επιπλέον οι γυναίκες δεν θα είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν το πατρικό τους ή το όνομα του πατέρα ή του συζύγου τους, αναφέρει το Reuters.

Υπέρ της αλλαγής είχαν κινητοποιηθεί οργανώσεις γυναικών που θεωρούν ότι το «δεσποινίς» είναι σεξιστικό, καθώς υπονοεί ανωριμότητα μπορεί να θεωρηθεί προβληματικό για μία ώριμη γυναίκα που δεν έχει παντρευτεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024