Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη για να ανακάμψει, τονίζει ο Φρανσουά Ολάντ
Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα που έχει, υπογραμμίζει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που υπόσχεται ότι θα εργαστεί για να πανευρωπαϊκό αναπτυξιακό σχέδιο.
Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα που έχει, υπογραμμίζει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που υπόσχεται ότι θα εργαστεί για ένα πανευρωπαϊκό αναπτυξιακό σχέδιο.
Συνεργάτες του επισημαίνουν μάλιστα ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη.
Όπως τόνισε ο Ολάντ σε συνέντευξη του στο σταθμό BFM TV-RMC, δεν μπορεί να υπάρξει επαρκής μείωση των ελλειμμάτων του ελληνικού Δημοσίου χωρίς ανάπτυξη, κάτι άλλωστε που -όπως είπε- ισχύει και για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Παράλληλα, ο Ολάντ υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί θα παλέψει για να διατυπωθεί πανευρωπαϊκό σχέδιο για την ανάπτυξη.
Πρόσθεσε ακόμη ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιο περί δημοσιονομικής πειθαρχίας που είχαν συμφωνήσει οι ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου.
Η Ευρώπη πρέπει να πατήσει φρένο, υπογράμμισε επ’ αυτού στο Le Monde, o Πιερ Μοσκοβιτσί, επικεφαλής της εκστρατείας του Ολάντ. Αν η Ευρώπη «δεν εισάγει πολιτικές αλληλεγγύης ή πολιτικές ανάπτυξης θα πέσουμε σε φαύλο κύκλο», πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442