Εκβιάζεται η Ελλάδα από ΕΕ και ΔΝΤ, λέει ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή
Η Ελλάδα εκβιάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλώνει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. «Οι ειδικοί (σ.σ. του ΔΝΤ και της ΕΕ), οι οποίοι δεν έχουν να λογοδοτήσουν πολιτικά απέναντι σε κανέναν, προτείνουν μέτρα που είναι αναποτελεσματικά και αντιπαραγωγικά, ενισχύοντας την ύφεση και οξύνοντας τις κοινωνικές εντάσεις» δηλώνει σε συνέντευξή του.
Η Ελλάδα εκβιάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλώνει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. «Οι ειδικοί (σ.σ. του ΔΝΤ και της ΕΕ), οι οποίοι δεν έχουν να λογοδοτήσουν πολιτικά απέναντι σε κανέναν, προτείνουν μέτρα που είναι αναποτελεσματικά και αντιπαραγωγικά, ενισχύοντας την ύφεση και οξύνοντας τις κοινωνικές εντάσεις» δηλώνει σε συνέντευξή του στη αυστριακή εφημερίδα Kurir.
Ο ίδιος θεωρεί πως μόνον οι μειώσεις του κατώτερου μισθού δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, ενώ πιστεύει πως μια επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προειδοποιεί συγχρόνως ότι το υψηλό χρέος θα εξακολουθούσε να παραμένει σε ευρώ και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν θα μπορούσε πλέον να πληρώσει τίποτε, ενώ εκφράζει την ανησυχία πως ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες με χρέος θα ήταν μεγάλος.
Σημειώνει ακόμη με βεβαιότητα, ότι η ελληνική Βουλή θα υπερψηφίσει το «σκληρό πακέτο λιτότητας», όχι από πεποίθηση, όπως προσθέτει, αλλά διότι, οτιδήποτε άλλο θα ήταν πολύ χειρότερο. Ο ίδιος υποστηρίζει τη δημιουργία μιας εταιρείας θεματοφυλάκων για τη δημόσια περιουσία στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αναβολή των εκλογών στην Ελλάδα, καθώς τη στιγμή αυτή, όπως σημειώνει, δεν έχουν νόημα και θα πρέπει αρχικά να υπάρξουν προϋποθέσεις, με την αποτελεσματική χρησιμοποίηση των χρημάτων της βοήθειας, αλλά και ξένες επενδύσεις.
Μόλις πριν μερικές ημέρες και μετά την επίσκεψη και τις συνομιλίες του στην Αθήνα -με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γεώργιο Προβόπουλο και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου – ο κ. Σβόμποντα είχε προειδοποιήσει σε δηλώσεις του στη Βιέννη για τις καταστροφικές συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας, όχι μόνον για τη χώρα αλλά και για την Ευρωζώνη και ως εκ τούτου για την ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442