Williams-Renault FW34: Η μεγάλη επιστροφή!
Λίγο πριν την έναρξη των δοκιμών στην πίστα της Jerez έγιναν τα αποκαλυπτήρια και της νέας Williams η οποία συνεργάζεται και πάλι μετά το 1997 με την Renault.
Σε μια νέα αρχή για το 2012, ελπίζει η Williams ξεκινώντας από την παρουσίαση του νέου της μονοθέσιου. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν στη Jerez τα πρώτα χειμερινά τεστ της χρονιάς, η βρετανική ομάδα αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο οι Pastor Maldonado και Bruno Senna θα αγωνιστούν το 2012.
Το φετινό μονοθέσιο έχει σχεδιαστεί από μια εντελώς νέα ομάδα υπό την επίβλεψη του Mike Coughlan και οι προσδοκίες είναι πολλές. Η FW34 δεν παρουσίασε κάτι διαφορετικό στο σχήμα της. Έχει και αυτή το «σκαλοπάτι» στο ρύγχος, το οποίο μάλιστα είναι αρκετά έντονο.
Η διαφοροποίηση σε σχέση με τα άλλα μονοθέσια εμφανίζεται στη διαμόρφωση της μπροστινής πτέρυγας με τμήματά της να θυμίζουν λεπίδες. Η άκρη του ρύγχους είναι πλατιά, ενώ το πίσω μέρος του μονοθέσιου δείχνει πολύ «συμμαζεμένο».
Η FW34 σηματοδοτεί την αναβίωση του ονόματος Williams–Renault. Τελευταία το είδαμε το 1997 όταν κατάκτησε και τα τελευταία πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών στην ιστορία της με οδηγό τον Jacques Villeneuve.
«Αυτό που μπορούμε να πούμε για την Williams F1 είναι ότι κάνουμε μια νέα αρχή, έχουμε νέο μονοθέσιο, νέους οδηγούς, νέο κινητήρα αλλά και νέο προσωπικό” δήλωσε ο Frank Williams και πρόσθεσε:
«Επίσης έχουμε ορισμένους νέους συνεργάτες, θα ήθελα λοιπόν να τους καλωσορίσω όλους. Είχαμε μια καλή περίοδο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και νοιώθουμε έτοιμοι και δυνατοί για τη μάχη».
«Ανυπομονούμε πραγματικά για τη νέα χρονιά και από προσωπική άποψη ανυπομονώ να δω την FW34 στην πίστα”, είπε ο αρχιμηχανικός της ομάδας, Mark Gillan και κατέληξε:
«Στο εργοστάσιο όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά όλο το χειμώνα ώστε να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο με υψηλά στάνταρ. Δουλέψαμε πολύ με τους νέους μας συνεργάτες αλλά και τη Renault Sport F1. Θα εργαστούμε πολύ σκληρά ώστε στην Αυστραλία να πάρουμε ότι μπορούμε περισσότερο από την FW34».
auto.in.gr
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442