Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Με αυξήσεις στα διόδια μπαίνει ο Φεβρουάριος

Με αυξήσεις στα διόδια μπαίνει ο Φεβρουάριος

Ακριβότερα τα διόδια από την 1η Φεβρουαρίου 2012 στους σταθμούς Ελευσίνας, Ισθμού, Αφιδνών, Θήβας, Τραγάνας, Αγίας Τριάδας, αλλά και σε ορισμένους σταθμούς διοδίων στην Πελοπόννησο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των αρμόδιων κοινοπραξιών.

Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, βάσει των όρων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και στο αυξημένο ΦΠΑ 23%.

Στην Ελευσίνα και τον Ισθμό η διέλευση για τα Ι.Χ. αυξάνεται στα 3,20 ευρώ (από 3,10 ευρώ), για τα μικρά φορτηγά αυξάνεται στα 8,10 ευρώ (από 7,90) και για τις νταλίκες στα 11,40 ευρώ (από 11 ευρώ).

    Η τιμή για τα δίκυκλα παραμένει ως έχει, ενώ δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών, στο οποίο, σημειωτέον, έχουν σταματήσει τα έργα.

    Στις Αφίδνες τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1,50 ευρώ, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα 2,10 ευρώ, τα φορτηγά 5,30 ευρώ και οι νταλίκες 7,40 ευρώ.

    Στη Θήβα, οι οδηγοί των δικύκλων θα πληρώνουν 1,80 ευρώ, των Ι.Χ. 2,55 ευρώ, των φορτηγών 6,45 ευρώ ενώ οι νταλίκες χρεώνονται με 9 ευρώ.

    Στην Τραγάνα, τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1,40 ευρώ, τα Ι.Χ. 2,45 ευρώ, τα φορτηγά 5 ευρώ και οι νταλίκες 7 ευρώ.

    Στην Αγία Τριάδα, οι τιμές θα είναι 1,15 ευρώ για τα δίκυκλα, 1,65 ευρώ για τα Ι.Χ., 4,15 ευρώ για τα φορτηγά και 5,80 ευρώ για τις νταλίκες.

    Σημειώνεται ότι αυξήσεις θα ισχύσουν και στα πλευρικά διόδια.

    Επίσης αυξημένες θα είναι οι τιμές για τη διέλευση των Ι.Χ αυτοκινήτων από τους σταθμούς διοδίων στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί, όπως ανακοινώθηκε απο την κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

    Αναλυτικά, στο Μοσχοχώρι, οι τιμές των διοδίων για τα Ι.Χ αυτοκίνητα αυξάνονται στα 3 ευρώ -από 2,90 ευρώ.

    Στο Μακρυχώρι οι οδηγοί Ι.Χ. αυτοκινήτων θα καταβάλλουν 1,10 ευρώ αντί 1 ευρώ που ίσχυε.

    Στον Πυργετό το αντίτιμο των διοδίων για τη διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων αυξάνεται σε 2,40 ευρώ από 2,30 ευρώ, ενώ στους σταθμούς Λεπτοκαρυάς και Πελασγίας οι τιμές των διοδίων για τη διέλευση των Ι.Χ αυτοκινήτων παραμένουν αμετάβλητες στα 3,10 και 2,60 ευρώ αντιστοίχως.

    Αυξημένα θα είναι τα διόδια και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου όπου-μόνο- οι οδηγοί Ι.Χ αυτοκινήτων καλούνται να καταβάλλουν αυξημένο αντίτιμο, πληρώνοντας 13,20 ευρώ αντί 12,90 ευρώ.

    Αυξήσεις και στην Πελοπόννησο

    Σύμφωνα με την Κοινοπραξία «Μωρέας ΑΕ», που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Καλαμάτα, τα νέα, αυξημένα διόδια έχουν ως εξής:

    Στο Σπαθοβούνι, για τα δίκυκλα 1,80 ευρώ, για τα Ι.Χ. 2,50 ευρώ, για τα φορτηγά 6,40 ευρώ και για τις νταλίκες 9 ευρώ.

    Στη Νεστάνη, για τα δίκυκλα 1,70 ευρώ, για τα Ι.Χ. 2,40 ευρώ, για τα φορτηγά 6,10 ευρώ και για τις νταλίκες 8,50 ευρώ.

    Στη γέφυρα Μάναρη, τα διόδια διαμορφώνονται για τα δίκυκλα στα 1,30 ευρώ, για τα Ι.Χ. στα 1,90 ευρώ, για τα φορτηγά στα 4,90 ευρώ και για τις νταλίκες 6,90 ευρώ.

    auto.in.gr

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
    Απόρρητο