Πίεσεις στην κυβέρνηση Κοέλιο από την απεργία των λιμενεργατών
Δεύτερη μέρα απεργίας των λιμενεργατών στην Πορτογαλία, μια απεργία που αναμένεται να επηρεάσει τον τομέα των εξαγωγών -τον μοναδικό τομέα της χώρας που πηγαίνει καλά. Οι λιμενεργάτες ζητούν να μην μπει λουκέτο στους οργανισμούς διαχείρισης λιμένων, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Δεύτερη μέρα απεργίας των λιμενεργατών στην Πορτογαλία, μια απεργία που αναμένεται να επηρεάσει τον τομέα των εξαγωγών -τον μοναδικό τομέα της χώρας που πηγαίνει καλά.
Οι λιμενεργάτες ζητούν να μην μπει λουκέτο στους οργανισμούς διαχείρισης λιμένων, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και απειλούν με «πάγωμα» των εξαγωγών.
Η απεργία πλήττει τα περισσότερα λιμάνια της χώρας, στα οποία πραγματοποιούνται μόνο ελάχιστες λειτουργίες.
Το κλείσιμο των οργανισμών διαχείρισης λιμένων περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση για την είσπραξη του «πακέτου στήριξης» ύψους 78 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση κατά 15% στις εξαγωγές βοήθησε να μειωθεί το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο κατά 40% την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2011.
Οι λιμενεργάτες είναι ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, αν και δεν έχει προγραμματιστεί νέος γύρος συνομιλιών, μετά τον τελευταίο που κατέρρευσε το Σαββατοκύριακο.
Οι λιμενεργάτες θα απεργούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)








































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442