
Την απογοήτευσή του από τη συνάντηση με τον Ντ.Έρογλου εξέφρασε ο Δ.Χριστόφιας
Απογοητευμένος από τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. «Επαναλάβαμε εαυτούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Χριστόφιας μετά τη συνάντηση. Πρόσθεσε ότι οι διαφορές παραμένουν και είναι φυσιολογικό να γίνεται έκκληση από τα Ηνωμένα Έθνη οι δύο πλευρές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα.
Απογοητευμένος από τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
«Επαναλάβαμε εαυτούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Χριστόφιας μετά τη συνάντηση. Πρόσθεσε ότι οι διαφορές παραμένουν και είναι φυσιολογικό να γίνεται έκκληση από τα Ηνωμένα Έθνη οι δύο πλευρές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα.
Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι εναπόκειται στην άλλη πλευρά «όχι να βάλει νερό στο κρασί της» αλλά να επανέλθει σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Δεν μπορεί, όπως είπε, η τουρκοκυπριακή πλευρά να αναθεωρεί πράγματα που έχουν συμφωνηθεί και στη συνέχεια να αναζητούμε συμβιβασμό πάνω στη μετακίνησή της.
Επίσης, επιβεβαίωσε τη δήλωσή του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης πως δεν υπάρχει νόημα να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο τέλος του μηνός, εάν δεν σημειωθεί πρόοδος στο Κυπριακό στις επόμενες συναντήσεις με τον Ντερβίς Έρογλου. Τη θέση αυτή, όπως είπε, την επανέλαβε σήμερα ενώπιον του κ.Έρογλου.
Ωστόσο, ο Δημήτρης Χριστόφιας έκανε σαφές ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά, εφόσον υπάρξει πρόσκληση για τη συνάντηση από τον ΓΓ του ΟΗΕ.
Ασφαλώς, τόνισε, και θα πάμε στη συνάντηση για να διατυπώσουμε τις θέσεις μας και να εκφράσουμε και εκεί την καλή μας βούληση για λύση του Κυπριακού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται – Η ημερομηνία και τα ποσά ανά παιδί
- Τα ευχολόγια περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ προς το Ιράν – Κουβέντα για ΗΠΑ και Ισραήλ
- Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών στην πολιτική προστασία
- Τα τρία «μέτωπα» του ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές και το «σφυροκόπημα» του Ανδρουλάκη προς τον Μητσοτάκη
- «Λα Χέφα»: Η σύζυγος του δολοφονημένου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο και οι γυναίκες στο επίκεντρο των καρτέλ
- Καραλής: «Μου δίνει τεράστια δύναμη ο πατέρας μου και ο κόσμος, ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει» (vid)
- +100 Υποτροφίες απο την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2026-2027
- Κύπρος: Κλειστά σχολεία στο Ακρωτήρι και οδηγίες για τα καταφύγια – Τι λένε οι Βρετανοί για το χτύπημα στη βάση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442