Πρόστιμα άνω των 600.000 ευρώ σε επιχειρήσεις για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
Πρόστιμα συνολικού ύψους 654.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε 40 επιχειρήσεις, έπειτα από τη διερεύνηση καταγγελιών και αυτεπάγγελτους ελέγχους για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών». Οι διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν για χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών προϊόντων, παράβαση των διατάξεων για τις συμβάσεις από απόσταση κ.ά.
Πρόστιμα συνολικού ύψους 654.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε 40 επιχειρήσεις, μετά από τη διερεύνηση καταγγελιών και αυτεπάγγελτους ελέγχους, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών».
Οι διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν για χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών προϊόντων, παράβαση των διατάξεων για τις συμβάσεις από απόσταση κ.ά.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξέδωσε το 2011 συνολικά 211 πράξεις επιβολής προστίμων, συνολικού ύψους 5.390.500 ευρώ, έναντι 171 πράξεων το 2010, όταν ουδέποτε στο παρελθόν οι πράξεις επιβολής προστίμων είχαν υπερβεί διψήφιο αριθμό.
«Οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν τον σταθερό και αδιάλειπτο προσανατολισμό της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στην ουσιαστική και συστηματική άσκηση της εποπτείας της αγοράς, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των καταναλωτών. Με την ίδια αποφασιστικότητα, και με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει, θα αναπτύσσει δυναμικά και για το νέο έτος περαιτέρω ελέγχους και παρεμβάσεις με σκοπό την ιδιαίτερα επιτακτική, στην οικονομική κρίση που διανύουμε, προστασία των καταναλωτών από πρακτικές οικονομικής εκμετάλλευσης» δήλωσε για το θέμα ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442