Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση των εισαγγελέων, δηλώνει ο Μ.Παπαϊωάννου
Η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τα σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.
Η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τα σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.
«Με αφορμή σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δυο αντεισαγγελέων Εφετών του οικονομικού εγκλήματος, η κυβέρνηση δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, για τον απλό λόγο ότι η διαχείριση της όλης υπόθεσης αφορά αποκλειστικά και μόνο το χώρο της Δικαιοσύνης» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Επαναλαμβάνω ότι η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής, που για τα θέματα αυτά λαμβάνει πάντα υπόψη και τη γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταλήγει ο κ. Παπαϊωάννου.
Οι δύο εισαγγελείς, σε δηλώσεις τους στο Βήμα της Κυριακής, πριν από το αποτέλεσμα της έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δήλωναν έτοιμοι να καταθέσουν στοιχεία «εκεί που πρέπει».
Σε ερώτηση για το εάν είναι σε θέση να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη φράση περί απαγόρευσης και υπαγόρευσης, ο κ. Πεπόνης απαντά: «Γνωρίζουμε τι λέμε. Θα καταθέσουμε όλα τα στοιχεία εκεί που πρέπει. Μακάρι να μας ζητηθούν και ονόματα».
«Δεν υποκείμεθα σε πιέσεις» συνεχίζει σε άλλο σημείο ο κ. Πεπόνης. «Ματαιοπονούν όσοι λένε ότι μπορούν να μας επηρεάσουν. Δείτε ποιες υποθέσεις χειριστήκαμε… Όλες ήταν δύσκολες. Ασχοληθήκαμε με υποθέσεις αιχμής. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε επιδερμικά, αντίθετα τις ερευνήσαμε με θάρρος. Δεν ασχοληθήκαμε με υποθέσεις απλές. Λέτε να άρεσε αυτό σε κάποιους από το σύστημα;»
Αντιδράσεις από τα κόμματα
Η τροπή που τελικά έλαβε η υπόθεση των δύο εισαγγελέων έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα, τα οποία εξακολουθούν να ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης τόνισε: «Διερωτόμαστε οι οικονομικοί αυτοί εισαγγελείς, των οποίων ο ρόλος είναι ιδιαίτερα σοβαρός και αυξημένος, κέρδισαν ή έχασαν κύρος; Πολύ φοβούμαστε ότι ήταν μία όχι σοφά επιλεγμένη ενέργεια, αλλά μάλλον προϊόν παρορμητισμού».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε: «Η κυβέρνηση, μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να πάρει πίσω την καρατόμηση των δυο οικονομικών εισαγγελέων». Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κοινωνία πάντως απαιτεί και ονόματα, στοιχεία και κυρίως συγκεκριμένα αποτελέσματα εναντίον της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος.
«Την ώρα που επιβαρύνονται άγρια τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και η ανεργία καλπάζει, είναι αδιανόητο να παραμένουν στο σκοτάδι βαριές καταγγελίες για παρεμβάσεις υπέρ της ασυλίας ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» καταλήγει.
«Όλα στο φως» λέει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: «Ο ελληνικός λαός είναι εξοργισμένος από αυτήν την συμπαιγνία όπου ο ανήμπορος πολίτης φυλακίζεται για μικροοφειλές προς το Δημόσιο, ενώ η διαπλοκή νομιμοποιείται καθημερινά. Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών λέει ξεκάθαρα και προς όλους: Όλα στο φως. Τι κρύβουν οι κυβερνώντες;»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)









































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442