Οι Περιπέτειες του Τεντέν: το Μυστικό του Μονόκερου
Μια επική περιπλάνηση στην άκρη της γης, γεμάτη χιούμορ, ηρωισμό, μυστήριο, αγωνία, εξωτικούς προορισμούς, καταδιώξεις και κινδύνους που κόβουν την ανάσα, δια χειρός Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο Τεντέν, ένας ριψοκίνδυνος νεαρός δημοσιογράφος που διψά για περιπέτεια, θα βρεθεί στο στόχαστρο του μυστηριώδους, αποφασισμένου για όλα συλλέκτη Ιβάν Ιβάνοβιτς Σακχαρίν, όταν από καθαρή σύμπτωση θα πέσει στα […]
Στους κινηματογράφους από τις 03 Νοεμβρίου 2011, σε διανομή Feelgood Entertainment.
Trivia / fun facts
Ο Τεντέν ταξίδεψε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1961, μέσω μιας Γαλλικής παραγωγής με κανονικούς ηθοποιούς. Η ταινία, με τίτλο «Tintin et le mystere de la Toison d’or», διαδραματίζεται στην Τουρκία και στην Ελλάδα και στο καστ της συναντάμε, μεταξύ άλλων, το Δήμο Σταρένιο και τη Δώρα Στράτου!
Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Hergé» του Ζορζ Ρεμί προέρχεται από την προσφώνηση στα γαλλικά των αρχικών του ονόματός του, αλλά αντίστροφα.
Οι περιπέτειες του Τεντέν απαριθμούν συνολικά 24 comics, με το τελευταίο, με τίτλο «Tintin an the Alph-Art», να έχει παραμείνει ανολοκλήρωτο.
Η συνήθεια του Hergé να σκιτσάρει τους χαρακτήρες του με ευκρινείς γραμμές, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κορυφαίους εκπροσώπους της Pop Art, όπως ο Ρόι Λίχτενσταϊν και ο Άντι Γουόρχολ.
Το μικρό όνομα του Κάπτεν Χάντοκ, Άρτσιμπαλντ, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο τελευταίο ολοκληρωμένο comic του Hergé, με τίτλο «Ο Τεντέν και οι Πίκαρος». Το μικρό όνομα του Τεντέν, ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο.
Ο Σπίλμπεργκ πληροφορήθηκε την ύπαρξη του Τεντέν το 1981, μέσα από μια γαλλική κριτική της ταινίας του «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού».
Για τις ανάγκες των ρόλων τους ως ατζαμήδες ντετέκτιβ Ντιπόν & Ντυπόν, ο Σάιμον Πεγκ και ο Νικ Φροστ δούλεψαν εντατικά πάνω στην κινησιολογία τους με τον βετεράνο χορογράφο του «Cirque de Soleil» Τέρι Νόταρι.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ο Πίτερ Τζάκσον θα αναλάβει σκηνοθέτης της επόμενης ταινίας του Τεντέν, με τον Σπίλμπεργκ να περιορίζεται αυτή τη φορά στα καθήκοντα του παραγωγού.
| Τζέιμι Μπελ | |
| Ηθοποιός: | Αντι Σέρκις |
| Ηθοποιός: | Ντάνιελ Κρεγκ |
| Ηθοποιός: | Σάιμον Πεγκ |
| Ηθοποιός: | Τόμπι Τζόουνς |
| Ηθοποιός: | Γκαντ Ελμαλέ |
| Ηθοποιός: | Μαρκ Φροστ |
| Ηθοποιός: | Μακένζι Κρουκ |
| Ηθοποιός: | Ντάνιελ Μέις |
| Στίβεν Σπίλμπεργκ |
- Τζόνσον: «Πρέπει να προστατεύουν τον Γουεμπανιάμα, αλλιώς θα το κάνει μόνος του» (vid)
- Άρειος Πάγος: «Λευκός καπνός» για του τρεις Ευρωπαίους εισαγγελείς
- Αμφίπολη, 422 π.Χ.: Ο Κλέων εναντίον του Βρασίδα, η άλογη ελπίδα εναντίον της φρόνησης
- OnlyFans εναντίον Euphoria: Σφοδρές αντιδράσεις για την «σκύλα» Κάσι – «Eξευτελισμός, στερεότυπα»
- «Οδηγίες συστήματος» – Τι κρύβεται στους αόρατους κανόνες που υπακούν τα chatbot
- Πόθεν έσχες: Τα εκατομμύρια των καταθέσεων, οι επενδύσεις και οι οφειλές – Τι δήλωσαν τα πολιτικά πρόσωπα για το 2025
- Παναθηναϊκός: Ο Ρεμπρόφ έμεινε στην ατζέντα και οι υποθέσεις Λέτο-Αλμέιδα
- Παναθηναϊκός: Με προβλήματα η προετοιμασία για Ολυμπιακό – Ξανά εκτός Μπακασέτας, Ρενάτο και Κάτρης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442