Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στο εξωτερικό θα στηρίξουν οι ΗΠΑ
Με τη φράση «τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αποτελούν ανθρώπινα δικαιώματα» οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν -διά στόματος Χίλαρι Κλίντον- ότι θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων στο εξωτερικό, μέσα από παροχή βοήθειας και διπλωματία για να ενθαρρύνουν τις μεταρρυθμίσεις. Η Χ.Κλίντον μίλησε σε διπλωμάτες του ΟΗΕ, πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να εγκαταλείψουν την αίθουσα μόλις η Αμερικανίδα υπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία της.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επισήμως ότι θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων στο εξωτερικό, μέσα από παροχή βοήθειας και διπλωματία για να ενθαρρύνουν τις μεταρρυθμίσεις.
Μιλώντας σε διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, η Αμερικανίδα υπουργός Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι «τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αποτελούν ανθρώπινα δικαιώματα».
Έγγραφο της κυβέρνησης Ομπάμα ζητά από τις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να συλλογιστούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων όταν λαμβάνουν αποφάσεις για βοήθεια και για αιτήματα ασύλου.
Αντίστοιχες πολιτικές υπάρχουν σήμερα για την ισότητα των φύλων και την εθνική βία.
«Δεν θα έπρεπε ποτέ να αποτελεί έγκλημα το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος» είπε στη Γενεύη η Αμερικανίδα υπουργός, λέγοντας ότι οι πολιτισμικές ή θρησκευτικές παραδόσεις μιας χώρας δεν είναι δικαιολογία για διακρίσεις.
Ανάμεσα στους διπλωμάτες που παρακολούθησαν την ομιλία της, ήταν και κάποιοι από χώρες όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται αδίκημα.
Πολλοί ήταν οι διπλωμάτες που σηκώθηκαν να φύγουν, αμέσως μόλις η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ολοκλήρωσε την ομιλία της.
«Οι ομοφυλόφιλοι γεννιούνται και ανήκουν σε κάθε κοινωνία του κόσμου» είπε η Χ.Κλίντον. «Το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος δεν είναι δυτική «εφεύρεση». Αποτελεί ανθρώπινη πραγματικότητα» είπε η Αμερικανίδα υπουργός.
Η πολιτική αυτή θεωρείται ότι αποτελεί και ένα «άνοιγμα» του Μπαράκ Ομπάμα στους ομοφυλόφιλους εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442