Εγκρίθηκαν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής και της Γενικής Τράπεζας
Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών που θα προκύψουν από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής και της Γενικής Τράπεζας ενέκρινε η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών που θα προκύψουν από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Αγροτικής και της Γενικής Τράπεζας ενέκρινε η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα 1.267.622.216 δικαιώματα προτίμησης επί των κοινών ονομαστικών μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας που θα προκύψουν από την ΑΜΚ, η οποία θα γίνει με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 0,3812913081668490 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή και σε τιμή διάθεσης μετοχής 0,60 ευρώ.
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 8η Δεκεμβρίου 2011. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της Τράπεζας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΣΑΤ της 12ης Δεκεμβρίου 2011.
Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 14η Δεκεμβρίου 2011 έως και την 28η Δεκεμβρίου 2011, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του ΧΑ ορίζεται από την 14η Δεκεμβρίου 2011 έως και την 21η Δεκεμβρίου 2011.
Όσον αφορά την Geniki Bank, πρόκειται για τα 141.999.464 δικαιωμάτων προτίμησης επί των κοινών ονομαστικών μετοχών που θα προκύψουν από την ΑΜΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 10,125 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής 0,40 ευρώ.
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 8η Δεκεμβρίου 2011. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της Τράπεζας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΣΑΤ της 12ης Δεκεμβρίου 2011.
Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 14η Δεκεμβρίου 2011 έως και την 28η Δεκεμβρίου 2011, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 14η Δεκεμβρίου 2011 έως και την 21η Δεκεμβρίου 2011.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.