Εκχύλισμα φύλλων κόκκινης αμπέλου βελτιώνει τα συμπτώματα της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας
Η χορήγηση δισκίων που περιέχουν εκχύλισμα φύλλων κόκκινης αμπέλου AS 195 βελτιώνει τα συμπτώματα της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωσή της, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Drugs.
Βασικός σκοπός της μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Institute for Transfusion Medicine, της Πανεπιστημιακής Κλινικής Charité, στο Βερολίνο της Γερμανίας, ήταν να διερευνηθεί η επίδραση του εκχυλίσματος των φύλλων κόκκινης αμπέλου AS 195 στη δερματική μικροαγγειακή ροή του αίματος, τη διαδερμική πίεση οξυγόνου και στο οίδημα των κάτω άκρων σε ασθενείς με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.
Η μελέτη ήταν μια crossover τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, για την οποία εξετάστηκαν 129 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας μεγαλύτερης ή ίσης με 18 ετών, με ΧΦΑ σταδίου Ι ή ΙΙ.
Από αυτούς, εβδομήντα ένας (71) που πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης, τυχαιοποιήθηκαν και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα (36 άτομα) τις πρώτες 6 εβδομάδες έλαβε AS 195 των 360mg μια φορά την ημέρα. Ακολούθησε μία 4 εβδομάδων περίοδος έκπλυσης με εικονικό φάρμακο και στη συνέχεια άλλες ε βδομάδες αγωγής με εικονικό φάρμακο. Η δεύτερη ομάδα (35 άτομα) ακολούθησε ακριβώς την αντίστροφη θεραπεία.
Μετά από 6 εβδομάδες, η πρώτη ομάδα είχε αυξήσει τις τιμές μικροαγγειακής ροής του αίματος και διαδερμικής πίεσης οξυγόνου ενώ η δεύτερη ομάδα παρουσίασε μείωση. Επιπλέον την ίδια περίοδο θεραπείας, στην πρώτη ομάδα, το οίδημα στα κάτω άκρα μειώθηκε σημαντικά ενώ στην δεύτερη ομάδα αυξήθηκε.
Το Vitis vinifera AS 195 που είναι το μοναδικό προϊόν που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και περιέχει εκχύλισμα φύλλων κόκκινης αμπέλου , έχει πρόσφατα εξεταστεί και εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) με τεκμηριωμένες τις παραπάνω δράσεις και το καλό προφίλ ασφάλειας.
Είναι επίσης το μοναδικό προϊόν που διατίθεται σε δισκία, gel, και massage cream, με την συνδυασμένη χρήση των οποίων εξασφαλίζονται πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ειδικότερα, τα δισκία σε συνδυασμό με τη massage cream είναι ιδανικό για χρήση όλο το χρόνο και κατάλληλο για τις περιπτώσεις που τα ενοχλητικά συμπτώματα (πόνος, οίδημα, αίσθημα βάρους και κοπώσεως) είναι έντονα και πρέπει να αναζητείται εντατική αντιμετώπιση του προβλήματος. Απευθύνεται κυρίως σε χρήστες πιο μεγάλης ηλικίας, με μεγαλύτερα ενοχλήματα στα πόδια.
health.in.gr
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
- Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά
- Ρεύμα: Τα νέα πορτοκαλί τιμολόγια και πότε μας συμφέρουν
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση-ξέπλυμα των επιδοτήσεων
- Κρήτη: Στεγνώνει ο κάμπος της Μεσαράς
- Stranger Things:: Η 5η σεζόν σπάει όλα τα ρεκόρ
- Σχέσεις: Πόσο καλό είναι ο σύντροφός σου να είναι και ο κολλητός σου;
- Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442