Πολιτικούς σκόπευε να σκοτώσει ο Μπρέιβικ, σύμφωνα με δημοσίευμα
O Νορβηγός που παραδέχθηκε ότι σκότωσε 77 άτομα τον Ιούλιο, σχεδίαζε να δολοφονήσει τρία ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, ανέφερε εφημερίδα.
O Νορβηγός που παραδέχθηκε ότι σκότωσε 77 άτομα τον Ιούλιο, σχεδίαζε να δολοφονήσει τρία ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, ανέφερε εφημερίδα.
Πρόκειται για τους: Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, Γιόνας Γκαρ Στέρε και Εσκίλ Πέντερσεν.
Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ δήλωσε στην αστυνομία ότι είχε απομνημονεύσει έναν λόγο που θα κατέγραφε, πριν τους εκτελέσει, αναφέρει η νορβηγική ταμπλόιντ VG.
Ο Μπρέιβικ έχει παραδεχθεί ότι -ντυμένος ως αστυνομικός- τοποθέτησε βόμβα σε αυτοκίνητο που εξερράγη κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στο Όσλο, στις 22 Ιουλίου.
Στη συνέχεια μετέβη στο νησί Ουτόγια, όπου υπήρχε κατασκήνωση νέων του Εργατικού Κόμματος, άνοιξε πυρ και σκότωσε 69 άτομα. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν έφηβοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442