Ο «Ραδιοαρβυλίτης» Γιάννης Σερβετάς και το πρώτο του βιβλίο
Ο Γιάννης Σερβετάς εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS, με τίτλο «Προσωπικό ημερολόγιο ανεκδοτολόγιο 2012». Αυτό το ημερολόγιο που κρατάς στα χέρια σου είναι το 6ο που γράφω. Μπορεί να είναι, βέβαια, και το τελευταίο που γράφω, διότι υπάρχει και η επικείμενη καταστροφή στις 25-12-2012, στις 12 το μεσημέρι. Πάντως, ανεξαρτήτως του […]
Ο Γιάννης Σερβετάς εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS, με τίτλο «Προσωπικό ημερολόγιο ανεκδοτολόγιο 2012».
Αυτό το ημερολόγιο που κρατάς στα χέρια σου είναι το 6ο που γράφω. Μπορεί να είναι, βέβαια, και το τελευταίο που γράφω, διότι υπάρχει και η επικείμενη καταστροφή στις 25-12-2012, στις 12 το μεσημέρι. Πάντως, ανεξαρτήτως του αν θα καταστραφούμε ή όχι, φέτος έχω να παλέψω με μια ρήση που κάπου διάβασα ή μου έστειλαν. Εκείνη που λέει: «Ο έξυπνος παραδέχεται. Ο πονηρός δικαιολογείται. Ο ηλίθιος επιμένει».
Η παραπάνω ρήση, βέβαια, μιλάει για τη σοφή ή όχι αντίδραση των ανθρώπων, αλλά, τηρουμένων των «αναλογιών», ταιριάζει γάντι με την επιμονή μου να συνεχίζω να γράφω κάθε χρόνο. «Τι θέλω ο χάχας; Με την τύχη μου παίζω; Καλά δεν τα πήγα με τα προηγούμενα; Μήπως θέλω να φάω τα μούτρα μου; Γιατί επιμένω;». Αυτές είναι μερικές από τις αρνητικές σκέψεις που κάνει το μυαλό μου, αλλά, από την άλλη, μου αρέσει ο ωραίος αγώνας να γεμίσουν 400 λευκές σελίδες και κυρίως με ξετρελαίνουν οι παρουσιάσεις. Οι μαγικές εκείνες στιγμές που βρίσκομαι κοντά σας και τα λέμε με το δικό μας τρόπο. Για ακόμη μία χρονιά να σας εγγυηθώ ότι μέσα στις σελίδες του ημερολογίου υπάρχουν όλων των ειδών τα συναισθήματα. Χαμόγελα, νεύρα, θυμωμένες απόψεις, άχρηστες πληροφορίες, μουσικές, έντονα χρώματα, αλλά κυρίως υπάρχει σε αφθονία χαμόγελο. Το χαμόγελο κατά την Κλεοπάτρα είναι η μοναδική καμπύλη που ισιώνει ακόμη και τα πιο στραβά πράματα.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας