Με το δεύτερό του πρωτάθλημα και την πέμπτη θέση του στην κατάταξη με τους πιο πολυνίκεις αναβάτες της ιστορίας του MotoGP, ο Casey Stoner καθιερώνεται στους κορυφαίους όλων των εποχών και δείχνει ικανός να βαδίσει στα χνάρια του συμπατριώτη του, Mick Doohan.
Με το δεύτερό του παγκόσμιο πρωτάθλημα, που κατέκτησε στο Phillip Island της Αυστραλίας σε ηλικία μόλις 26 ετών, καθώς και με την 32η νίκη του στην κορυφαία κατηγορία που τον κατατάσσει στην 5η θέση με τους πιο πολυνίκεις αναβάτες της ιστορίας στο MotoGP, ο Casey Stoner αρχίζει να καθιερώνεται ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών στο σπορ.
Ο Αυστραλός, με τους τίτλους που κατέκτησε το 2007 με τη Ducati και το 2011 με τη Honda, είναι ο πρώτος και ο τελευταίος πρωταθλητής της εποχής των 800 κ.εκ. στο σπορ, καθώς πριν από το 2007 και μετά το 2011 οι κινητήρες είχαν και θα έχουν χωρητικότητα 1.000 κ.εκ.
Επίσης, σήμερα (16/10) εξασφάλισε το πρώτο πρωτάθλημα της Honda στα 800 κ.εκ., ενώ παράλληλα με την pole position που κατέκτησε έφτασε τις 11 στο πρωτάθλημα του 2011. Αυτό είναι ρεκόρ για την εποχή των τετράχρονων κινητήρων -η οποία ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια- στην κορυφαία βαθμίδα των σπορ.
Παράλληλα, ο Casey Stoner έγινε ο πρώτος αναβάτης της ιστορίας που ανέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από τόσο μεγάλο κενό, τριών ετών. Ακόμη, μετά τους Giacomo Agostini, Valentino Rossi, Geoff Duke και Eddie Lawson, είναι ο πέμπτος άνθρωπος της ιστορίας που έχει γίνει πρωταθλητής με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές.
Μιλώντας μετά την κατάκτηση του τίτλου μέσα στη χώρα του και ανήμερα των 26ων του γενεθλίων, ο Casey Stoner είπε: «Δεν νομίζω ότι μπορώ να χωρέσω περισσότερα πράγματα στη σημερινή μέρα μου. Είναι το δεύτερό μου πρωτάθλημα, η 5η μου νίκη εδώ και τα 26α γενέθλιά μου επίσης. Είναι ο αγώνας της χώρας μου… Τα πάντα.
Είναι πολύ ιδιαίτερο που τα καταφέραμε έτσι. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να είχε προγραμματίσει τα πράγματα για να του έρθουν έτσι.
Ήταν μια ονειρική χρονιά. Είχαμε ορισμένα σκαμπανεβάσματα, αλλά οι κακές στιγμές δεν ήταν τόσο καλές και οι καλές ήταν πάρα πολύ καλές, συνεπώς ευχαριστώ πολύ την ομάδα και όλους όσους έκαναν τόσο σπουδαία δουλειά.
Αυτό το τριήμερο ήταν εκπληκτικό. Όλα κύλησαν σχεδόν τέλεια. Ο αγώνας επεφύλασσε ορισμένες εκπλήξεις, καθώς έχοντας την πρωτοπορία ήμουν ο πρώτος που δοκίμαζε τις [εναλλασσόμενες από τον καιρό] συνθήκες και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι θα συμβεί.
Ήλπιζα ότι ο αγώνας θα κυλούσε πιο ομάλα, αλλά καταφέραμε να τερματίσουμε για να πάρουμε τη νίκη. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τι αισθάνομαι αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο Αυστραλός.