Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Η Ελλάδα πρέπει να αντιτεθεί σε μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους, λέει ο Λ.Παπαδήμος

Η Ελλάδα πρέπει να αντιτεθεί σε μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους, λέει ο Λ.Παπαδήμος

Η Ελλάδα θα πρέπει και πιθανότατα θα αντιτεθεί σε μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους της από το 21% που προβλέπει η υπό έγκριση συμφωνία της 21ης Ιουλίου, σημειώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης Λουκάς Παπαδήμος. Ο κ. Παπαδήμος κρίνει ως ανεπαρκή την προσπάθεια που έχει γίνει στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ εκτιμά ότι υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής αυτής της πολιτικής το χρέος είναι εξυπηρετήσιμο.

Η Ελλάδα θα πρέπει και πιθανότατα θα αντιτεθεί σε μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους της από το 21% που προβλέπει η υπό έγκριση συμφωνία της 21ης Ιουλίου, σημειώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης Λουκάς Παπαδήμος.

Μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Market News, έκρινε ως ανεπαρκή την προσπάθεια που έχει γίνει στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ εκτιμά ότι υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής αυτής της πολιτικής το χρέος είναι εξυπηρετήσιμο.

«Ο στόχος της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και δεν νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πρόθεση να υποστηρίξει κάποιο εναλλακτικό σενάριο μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης του χρέους», σημειώνει.

Επίσης, τονίζει ότι μια πιο γενναία διαγραφή χρέους κρύβει περισσότερους κινδύνους για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα και συνεπώς δεν είναι ευκταία.

Εμφανίζεται μάλιστα αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να σταθεροποιηθεί στα μέσα του ερχόμενου έτους και να καταγράψει ακόμα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, υπό την προϋπόθεση ότι «θα εφαρμοστούν πλήρως και χωρίς καθυστερήσεις όσα προβλέπει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».

Πάντως, υπογραμμίζει τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης του μηχανισμού EFSF προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στους συστημικούς κινδύνους της τρέχουσας κρίσης.

Συμπερασματικά επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων»μ ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά την επιλογή της εξόδου από την Ευρωζώνη που θεωρεί ότι θα ήταν αιτία πολλών δεινών για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο