«Με βρίζουν ακόμα και στη Γερμανία» δηλώνει η Ανγκελα Μέρκελ
Σε μια δήλωση, έξω από τα πλαίσια που μας έχει συνηθίσει, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ έκανε την αυτοκριτική της: «Ίσως υπήρξα μερικές φορές πολύ αυστηρή και ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα με θεωρούν υπεύθυνη για το γεγονός ότι η χώρα αναγκάστηκε να λάβει αυστηρά μέτρα. Είμαι αναγκασμένη να ζήσω με αυτά. Ακόμα και στη Γερμανία με βρίζουν».
Σε μια δήλωση, έξω από τα πλαίσια που μας έχει συνηθίσει, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ έκανε την αυτοκριτική της: «Ίσως υπήρξα μερικές φορές πολύ αυστηρή και ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα με θεωρούν υπεύθυνη για το γεγονός ότι η χώρα αναγκάστηκε να λάβει αυστηρά μέτρα. Είμαι αναγκασμένη να ζήσω με αυτά. Ακόμα και στη Γερμανία με βρίζουν».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα, η Μέρκελ επέμεινε ότι «όλα είναι για το καλό της Ελλάδας» και τόνισε: «Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Θέλω την Ελλάδα ισχυρή».
Έστειλε, δε, μήνυμα απευθείας στους Έλληνες: «Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα και θέλω να το πω αυτό στους Έλληνες». Θύμισε επίσης ότι πολλοί Έλληνες ζουν στη Γερμανία. Και «όλοι ανήκουμε στην Ευρώπη, ακόμα και αν είμαστε καμιά φορά αυστηροί».
Ακόμη, η Γερμανίδα καγκελάριος θύμισε ότι οι δεσμοί της με την Ελλάδα ανάγονται στην εποχή που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε φυλακιστεί από την χούντα.
«Τότε από την Ανατολική Γερμανία στέλναμε κάρτες ζητώντας την απελευθέρωσή του» ανέφερε και σημείωσε ότι οι κάρτες ήταν γραμμένες στα ελληνικά από την μητέρα της που είχε διδαχθεί στο γυμνάσιο Αρχαία Ελληνικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)














































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442