Υποβάθμιση των Credit Agricole και Societe Generale από την Moody’s
Η Moody’s Investors Service υποβάθμισε σήμερα, Τετάρτη, τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας της Credit Agricole και Societe Generale κατά μία βαθμίδα, επικαλούμενη την έκθεση τους στην ελληνική οικονομία. Η Moody’s υποβάθμισε σε Aa3 από Aa2 την αξιολόγηση της Societe Generale, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα. Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την Credit Agricole κατά μία βαθμίδα σε Aa2 από Aa1. Υπό εξέταση για ενδεχόμενη υποβάθμιση τίθεται εκ νέου η BNP Paribas.
Η Moody’s Investors Service υποβάθμισε σήμερα, Τετάρτη, τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας της Credit Agricole και Societe Generale κατά μία βαθμίδα, επικαλούμενη την έκθεση τους στην ελληνική οικονομία.
Η Moody’s υποβάθμισε σε Aa3 από Aa2 την αξιολόγηση της Societe Generale, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την Credit Agricole κατά μία βαθμίδα σε Aa2 από Aa1 μειώνοντας το Bank Financial Strength Rating σε C από C+.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι παραμένει υπό εξέταση για πιθανή υποβάθμιση η BNP Paribas.
Υπενθυμίζεται πως στις 11 Σεπτεμβρίου η Moody’s είχε ανακοινώσει πως εξετάζει την υποβάθμιση των Societe Generale, BNP Paribas και Credit Agricole. Η αξιολόγηση των τριών ιδρυμάτων είχε τεθεί σε επανεξέταση τον Ιούνιο.
Σημειώνεται πως η Credit Agricole είναι μητρική της Εμπορικής Τράπεζας και η Societe Generale, μητρική της Γενικής Τράπεζας.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions