
Πρόοδο καταγράφει το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων
Οι εξελίξεις στις ευρωπαϊκές αγορές ομόλογων και οι επιπτώσεις τους στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης εξετάσθηκαν τη Δευτέρα κατά τις εργασίες των εμπειρογνωμόνων (EWG Task Force on coordinated action) της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Π.Χριστοδούλου, ο οποίος ενημέρωσε του ομολόγους του για την εξέλιξη της διαδικασίας υποδοχής ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες προσεγγίζει το 80%.
Οι εξελίξεις στις ευρωπαϊκές αγορές ομόλογων και οι επιπτώσεις τους στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης εξετάσθηκαν τη Δευτέρα κατά τις εργασίες της EWG Task Force on coordinated action της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Π.Χριστοδούλου, ο οποίος ενημέρωσε του ομολόγους του για θέματα αρμοδιότητάς του και κυρίως για την εξέλιξη της διαδικασίας υποδοχής ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI).
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων εξελίσσεται θετικά καθώς η συνολική συμμετοχή προσεγγίζει το 80% έναντι στόχου 90%.
Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ ήδη 400 τράπεζες διεθνώς συμμετέχουν στη διαδικασία.
Ήδη το τρέχον διάστημα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών αναλυτικά στοιχεία για τα ιδρύματα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα και προτίθενται να μετάσχουν με κάποιον εκ των 4 προτεινόμενων τρόπων στο PSI.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα εξετάσθηκε και στην χθεσινή σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442