Προσωρινή η αποχώρηση, επιβεβαιώνει η τρόικα, επιστροφή στα μέσα Σεπτεμβρίου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με κοινή τους ανακοίνωση, επιβεβαιώνουν ότι το κλιμάκιο των ελεγκτών αναχώρησε προγραμματισμένα από την Αθήνα και θα επιστρέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να ολοκληρώσει την έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διεθνών οργανισμών, δόθηκε πρόσθετος χρόνος στις ελληνικές Αρχές να συλλέξουν και να επεξεργαστούν τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2012.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με κοινή τους ανακοίνωση, επιβεβαιώνουν ότι το κλιμάκιο των ελεγκτών αναχώρησε προγραμματισμένα από την Αθήνα και θα επιστρέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να ολοκληρώσει την έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διεθνών οργανισμών, δόθηκε πρόσθετος χρόνος στις ελληνικές Αρχές να συλλέξουν και να επεξεργαστούν τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2012.
Η ανακοίνωση έχει εξής:
«Κοινή ομάδα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ συζητά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και εξετάζει την εφαρμογή της πολιτικής, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.
»Η αποστολή έχει κάνει καλή πρόοδο, αλλά αποχώρησε προσωρινά από την Αθήνα ώστε να επιτρέψει στις Αρχές να ολοκληρώσουν τεχνικές εργασίες που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με τον προϋπολογισμό του 2012 και την προώθηση της ανάπτυξης μέσω δομικών μεταρρυθμίσεων.
»Η αποστολή αναμένει ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες από τις ελληνικές Αρχές, ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442