Για την ενίσχυση της ρευστότητας συζήτησαν Χρυσοχοΐδης – τρόικα
Την ανάγκη χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στους εκπροσώπους της τρόικας στην περίπου δίωρη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης.
Την ανάγκη χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στους εκπροσώπους της τρόικας στην περίπου δίωρη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό και έγινε συζήτηση σε βάθος.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας κατά τις ίδιες πληροφορίες επικροτούν τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος που παρατηρείται στη διάρκεια των τελευταίων μηνών (fast track, υπηρεσία Μιας Στάσης, επενδυτικός νόμος, επιτάχυνση ΕΣΠΑ κλπ.).
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη, εκτός όλων των άλλων, να ενισχυθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Το πρόβλημα, όπως είπε, είναι να έρθει η ανάπτυξη.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας συμφώνησαν και ο υπουργός παρουσίασε τρεις βασικούς άξονες για την ενίσχυση της ρευστότητας:
– Πρώτον να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 3,5 δις ευρώ που με χαμηλότοκα δάνεια θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση των επιχειρήσεων. Στο σημείο μάλιστα αυτό οι εκπρόσωποι της τρόικας είπαν ότι θα συμβάλλουν και οι ίδιοι για να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα.
– Δεύτερον, τη δημιουργία επενδυτικής τράπεζας με δημόσια και επενδυτικά κεφάλαια
– Τρίτον, την κινητοποίηση ξένων επενδυτικών τραπεζών για να χρηματοδοτήσουν δικές τους επιχειρήσεις να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΑ’)
- Τελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ – Ολυμπιακός «μάχονται» στο Καματερό για την κούπα
- Πρόεδρος της Ρουμανίας: Θεμέλιο ανάπτυξης φιλοσοφίας, επιστημών και τεχνών η ελληνική γλώσσα
- Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός: Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε στη μάχη της 4ης θέσης
- Ρωσία: Η FSB λέει ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου αντιστράτηγου
- Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε επιδρομές της Ρωσίας τη νύχτα
- «Οι Λέικερς ετοιμάζουν πακέτο ανταλλαγής για τον Αντετοκούνμπο»
- Το δίλημμα της χώρας είναι θεσμικότητα ή αντιθεσμικότητα και όχι «συστημισμός – αντισυστημισμός»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442