Συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών
Πράσινο φως για συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών ανοίγει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση». Επιπλέον, προβλέπεται επανέλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων, ενώ μετονομάζεται η Δ.Ο.Υ ΦΑΒΕ σε Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων με αρμοδιότητα όλη την επικράτεια.
Πράσινο φως για συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών ανοίγει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση».
Συγκεκριμένα, στην τροπολογία προβλέπεται ότι ο υπουργός Οικονομικών μπορεί με απόφαση του να αντικαθιστά διευθυντές εφοριών οι οποίοι δεν καταφέρνουν να εκπληρώσουν τους τριμηνιαίους στόχους για την αύξηση των φορολογικών και άλλων εσόδων.
Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επανέλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων, ενώ μετονομάζεται η Δ.Ο.Υ ΦΑΒΕ (Φορολογίας Ανώνυμων Βιομηχανικών Επιχειρήσεων) σε Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων και μεταφέρεται σε αυτήν η αρμοδιότητα του ελέγχου των μεγάλων επιχειρήσεων από όλη την επικράτεια από όλες τις εφορίες και όλα τα ελεγκτικά κέντρα.
Παράλληλα δημιουργείται η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων η οποία θα είναι αρμόδια και για κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.
Η τροπολογία προβλέπει επίσης την ενίσχυση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών για τους επίορκους υπαλλήλους και δημιουργούνται νέες Διευθύνσεις κατά της φοροδιαφυγής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
- Μάβερικς – Θάντερ 87-100: «Πάτησε» με 30άρα το Ντάλας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (vids)
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442