Υπό έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα της χώρας
Συνολικά 74 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο. Η φωτιά στον δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, η οποία έκαιγε από την Πέμπτη, έχοντας αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα ελαιώνες και αγροτολιβαδικής έκτασης τέθηκε τελικά υπό έλεγχο το μεσημέρι της Παρασκευής.
Συνολικά 74 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο.
Η φωτιά στο δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, η οποία έκαιγε από την Πέμπτη, έχοντας αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα ελαιώνες και αγροτολιβαδικής έκτασης τέθηκε τελικά υπό έλεγχο το μεσημέρι της Παρασκευής.
Οι εστίες είναι σε ύφεση και στην ευρύτερη περιοχή από Σαχτούρια έως και πριν τις Μελάμπες επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 18 μέλη πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές.
Το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν συμμετέχει μιας και η φωτιά δεν είναι απειλητική και ελέγχεται επίγεια.
Μεγάλο είναι το πρόβλημα για τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη με περίπου 6.000 ελαιόδεντρα να αποτελούν πλέον παρελθόν για την παραγωγή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως όλα δείχνουν μετά από τη συγκέντρωση στοιχείων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξεκίνησε από την απροσεξία ενός αγρότης που εκτελούσε εργασίες ξυλοκοπτικές και καθαρισμού της αγροτικής του έκτασης. Ξερά χόρτα πήραν φωτιά και λόγω του ανέμου ξέφυγε από τον έλεγχό του. Ο αγρότης αναζητείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.
Υπο έλεγχο τέθηκαν το πρωί της Παρασκευής η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα στη θέση Απράος στην Κέρκυρα, καθώς και στον Άγιο Νικόλαο Βολίμων Ζακύνθου, που εκδηλώθηκε την Πέμπτη.
Στο μεταξύ, 70 αιγοπρόβατα κάηκαν ζωντανά όταν ξέσπασε φωτιά μέσα σε στάνη στην περιοχή Βάρη των Γρεβενών. Η φωτιά, που προήλθε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέστρεψε ολοσχερώς τη στάνη. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442