ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φόνευσαν οικονομικά και ουσιαστικά τη χώρα, λέει ο Γ.Καρατζαφέρης
Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην εφαρμογή του Μνημονίου και ανικανότητα να διατηρήσει την κατάσταση έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης στη συζήτηση επί του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Εμείς λέμε όχι' σε όλα. Δεν συναινούμε τώρα σε τίποτα» δήλωσε, ενώ καυτηρίασε τη στάση της ΝΔ που «μαρτύρησε» ότι εάν το ΠΑΣΟΚ φέρει τη δανειακή σύμβαση με 180 δεν θα την ψηφίσει. Ο Γ.Καρατζαφέρης ζήτησε εκλογές για να δώσουν οι πολίτες εντολή για οικουμενική κυβέρνηση από την κάλπη.
Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην εφαρμογή του Μνημονίου και ανικανότητα να διατηρήσει την κατάσταση έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης στη συζήτηση επί του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Εμείς λέμε όχι’ σε όλα. Δεν συναινούμε τώρα σε τίποτα» δήλωσε, ενώ καυτηρίασε τη στάση της ΝΔ που «μαρτύρησε» ότι εάν το ΠΑΣΟΚ φέρει τη δανειακή σύμβαση με 180 δεν θα την ψηφίσει. Ο Γ.Καρατζαφέρης ζήτησε εκλογές για να δώσουν οι πολίτες εντολή για οικουμενική κυβέρνηση από την κάλπη.
«Ποιος φόνευσε οικονομικά και ουσιαστικά τη χώρα; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακολουθήσατε την ίδια αποτυχημένη συνταγή. Ποιον κοροϊδεύετε; Πόσους φορολογικούς νόμους ψηφίσατε και οι δύο; Η ΝΔ στα 5 χρόνια ψήφισε όσους δεν είχαν ψηφιστεί 30 χρόνια και εσείς τώρα συνεχίζετε αυτό το έργο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Στρέφοντας τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία διερωτήθηκε «εάν το μείζον είναι να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία του τόπου, γιατί στη ΝΔ είστε ‘μαρτυριάρηδες’ και είπατε ότι εάν φέρουν τη δανειακή σύμβαση με 180 δεν θα την ψηφίσετε; Αφήστε να το φέρουν, να πείτε όχι και να πάμε σε εκλογές».
Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ικανότητα να διατηρήσει την κατάσταση. «Το Μνημόνιο δεν απέτυχε. Αποτύχατε εσείς να εφαρμόσετε το Μνημόνιο. Γι’ αυτό ακριβώς, εμείς δεν συναινούμε τώρα σε τίποτα» ανέφερε.
«Δεν θέλουμε απλώς να αλλάξει ο Μανωλιός, όπως έγινε τον Οκτώβρη του 2009, αλλά να γίνουν εκλογές από τις οποίες ο λαός θα δώσει εντολή για οικουμενική κυβέρνηση από την κάλπη» συνέχισε.
Σχετικά με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο Γ.Καρατζαφέρης είπε πώς είναι δυνατόν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μιλούν για την αστυνομία όταν, όπως δήλωσε, «έχετε στην πλάτη σας τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 που ψάχναμε τον υπουργό και κρυβόταν; Που κάηκε όλη η Αθήνα και τόσες πόλεις της Ελλάδας;».
«Και είναι 70 αστυνομικοί στο νοσοκομείο, δεν άκουσα κουβέντα… Αυτοί έφυγαν δηλαδή από τα σπίτια τους το πρωί για να πάνε να παίξουν πόλεμο; 200 άτομα είναι αυτά που καίνε και ξανακαίνε την Αθήνα. Δεν τα γνωρίζετε; Δεν γνωρίζετε ότι οι γιάφκες τους είναι σε κάποια βιβλιοπωλεία στα Εξάρχεια; Είναι δυνατόν; Κάποιοι όμως εξυπηρετούνται από αυτά» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)








































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442