Διαπληκτισμός Τσίπρα και Απ.Κακλαμάνη στην Ολομέλεια της Βουλής
Φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Απόστολου Κακλαμάνη προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου. Μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής για να πει πως «δεν θα ζητεί στην αίθουσα κανείς πιστοποιητικά φρονήματος» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για τις επικριτικές αναφορές του προς το ΠΑΣΟΚ. Και φραστική αντιπαράθεση Λοβέρδου και Λαφαζάνη.
Φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Απόστολου Κακλαμάνη προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου.
Μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής για να πει πως «δεν θα ζητεί στην αίθουσα κανείς πιστοποιητικά φρονήματος» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για τις επικριτικές αναφορές του προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς και για τη στάση του ιδίου και του κόμματός του όταν πέρυσι στη διάρκεια διαδήλωσης δέχθηκε επίθεση.
Ζητώντας το λόγο επί προσωπικού ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κανείς εδώ δεν έχει το ακαταλόγιστο» και επιτέθηκε στον κ. Κακλαμάνη, λέγοντας ότι εκτίθεται και αυτογελοιοποείται με αυτά που κάνει.
«Πράγματι έχω εκτεθεί πριν από ένα χρόνο, όταν ανύποπτος με σπάσανε στο ξύλο, και ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτηκε να πει μια κουβέντα, παρά μου είπε ειρωνικά ότι είμαι ευπρόσδεκτος στα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς από εκείνη την πλευρά δεν εξέφρασε την λύπη του που πήγε στο Κρατικό ένας 75χρονος πολιτικός», ανταπάντησε ο κ. Κακλαμάνης.
«Καλώ όλους να αναλογιστούν τα λόγια και τις πράξεις τους, να υπερασπιστούν το δικαίωμα μας να κάνουμε πολιτική κριτική. Ο καθένας κρίνεται από τον λαό», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Διαπληκτισμός Λοβέρδου και Λαφαζάνη
Φραστικό επεισόδιο με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Στην ομιλία του ο κ.Λοβέρδος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου είχε διακομιστεί τραυματίας διαδηλωτής μετά από παλαιότερα επεισόδια, λέγοντας ότι οι άνθρωποι που συνόδευαν τον κ. Λαφαζάνη «δείρανε ιατρικό προσωπικό».
«Λυπάμαι διότι ο υπουργός Υγείας εξελίχθηκε από το βήμα της Βουλής σε κοινό συκοφάντη», απάντησε ο κ.Λαφαζάνης διευκρινίζοντας ότι ο τραυματισμένος διαδηλωτής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Είπατε ότι ήμουν επικεφαλής ομάδας που έδερνε. Αυτό είναι συκοφαντία άνευ προηγουμένου. Όταν εγώ πήγα εκεί ήμουν με τον θεράποντα ιατρό και τον διοικητή και οι άνθρωποι με ευχαριστούσαν κιόλας που συνέβαλα να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες που προσφέρθηκαν», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας να χαρακτηρίζει κοινό συκοφάντη τον κ. Λοβέρδο.
Ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε την εισαγγελέα που παρίστατο την ώρα των διαπληκτισμών και που είπε ότι ο κ. Λαφαζάνης «εισέβαλε» στο Νοσοκομείο και ότι μαζί του ήταν άνθρωποι που προπηλάκισαν και χτύπησαν διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.