Στο 2,7% ανήλθε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ξεπέρασε το όριο του 2% της ΕΚΤ για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, ενισχύοντας τις προσδοκίες για νέες αυξήσεις επιτοκίων από την ευρωτράπεζα, με την πρώτη να τοποθετείται χρονικά εντός του Ιουλίου.
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ξεπέρασε το όριο του 2% της ΕΚΤ για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, ενισχύοντας τις προσδοκίες για νέες αυξήσεις επιτοκίων από την ευρωτράπεζα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,7%, όπως είχε ανακοινωθεί και στις 31 Μαΐου, κατά τη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών εκτιμήσεων της Eurostat.
Το κυριότερο αίτιο για την άνοδο του πληθωρισμού έιναι το «άλμα» 30% που έχουν σημειώσει το τελευταίο έτος οι τιμές του πετρελαίου.
Στις 9 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ έδωσε «σήμα» για αύξηση επιτοκίων εντός του Ιουλίου. Το βασικό επιτόκιο είναι στο 1,25%.
Η ΕΚΤ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει φέτος, σε μέσα επίπεδα, πάνω από το 2%. Για το υπόλοιπο του 2011 εκτιμά ότι θα επιβραδυνθεί στο 1,7%.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας