Στο δικαστήριο για την απαγγελία των κατηγοριών ο Ράτκο Μλάντιτς
Ενώπιον ειδικού ποινικού δικαστηρίου στο Βελιγράδι οδηγήθηκε ο Ράτκο Μλάντιτς αν και η ανάκριση διακόπηκε μέσα σε λίγη ώρα, λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του. Η διαδικασία συνεχίζεται την Παρασκευή.
Ενώπιον ειδικού ποινικού δικαστηρίου στο Βελιγράδι οδηγήθηκε ο Ράτκο Μλάντιτς αν και η ανάκριση διακόπηκε μέσα σε λίγη ώρα, λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του.
«Η ερευνούσα δικαστική αρχή προσπάθησε να ανακρίνει τον Μλάντιτς και σταμάτησε την ανάκριση γιατί διαπιστώθηκε ότι έχει σοβαρά προβλήματα υγείας» δήλωσε ο δικηγόρος του στον Τύπο.
Πρόσθεσε ότι ο Μλάντιτς με δυσκολία απαντούσε στα ερωτήματα λόγω της κακής κατάστασης της σωματικής και ψυχικής του υγείας.
Στο βίντεο που μεταδόθηκε από τη σερβική τηλεόραση, ο 69χρονος Μλάντιτς φορούσε καπελάκι τζόκεϊ και βαρύ τζάκετ ενώ προχωρούσε με αργά βήματα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.
Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Μπρούνο Βέκαριτς είπε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή, αφού ο Μλάντιτς εξεταστεί από γιατρούς.
Ο Μλάντιτς, πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας που συνελήφθη τα ξημερώματα ενώ φυγοδικούσε για περισσότερα από 10 χρόνια, οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-95).
Μεταξύ των εγκλημάτων συμπεριλαμβάνεται η δολοφονία περίπου 7.500 ανδρών και εφήβων στη Σρμπρένιτσα το 1995.
Η όλη διαδικασία της ανάκρισης και της απόφασης για την έκδοση στο ICTY αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα, αν και θεωρείται βέβαιο ότι η πλευρά Μλάντιτς θα ασκήσει έφεση. Υπογραμμίζει δε ότι δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
- Χολ για τη μεταγραφή του Τζόουνς: «Είναι καλό για όλους μας ότι ήρθε στον Ολυμπιακό»
- Στην Αμαλιάδα, ο Μητροπολίτης Μεξικού, Κεντρικής – Νοτίου Αμερικής και νήσων Καραϊβικής κ.κ. Ιάκωβος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442