Με καθυστέρηση λόγω «εκκρεμοτήτων» αφέθηκε ελεύθερος ο Στρος-Καν
Το ζήτημα της κατοικίας στην οποία θα περιοριζόταν ο Ντομινίκ Στρος-Καν καθυστέρησε την αποφυλάκισή του, καθώς δεν γινόταν να σταλεί στο διαμέρισμα που είχε συμφωνηθεί αρχικά και ο δικαστής δεν κύρωνε την εντολή απελευθέρωσης μέχρι να βρεθεί λύση. Τελικά, βρέθηκε προσωρινός χώρος που θα τεθεί υπό περιορισμό και o δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή του.
Το ζήτημα της κατοικίας στην οποία θα περιοριζόταν ο Ντομινίκ Στρος-Καν καθυστέρησε την αποφυλάκισή του, καθώς δεν γινόταν να σταλεί στο διαμέρισμα που είχε συμφωνηθεί αρχικά και ο δικαστής δεν κύρωνε την εντολή απελευθέρωσης μέχρι να βρεθεί λύση.
Τελικά, βρέθηκε προσωρινός χώρος που θα τεθεί υπό περιορισμό και o δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή του. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν βγήκε από τις φυλακές Ράικερς νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) για να μεταφερθεί σε «ασφαλή χώρο» στο κέντρο του Μανχάταν.
Σύμφωνα με το Reuters, ενώ είχε καταβληθεί η εγγύηση-μαμούθ, ένοικοι του κτιρίου που θα πήγαινε αρχικά ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ είχαν ενστάσεις καθώς όταν διέρρευσε η διεύθυνση, η πολυκατοικία πολιορκήθηκε από δημοσιογράφους.
Λόγω των ενστάσεων, το δικαστήριο αμφέβαλε για τον εάν θα τηρηθεί ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού υπό συνεχή παρακολούθηση.
Έτσι, ο Ντομινίκ Στρος-Καν βρισκόταν ακόμη στις φυλακές του Ράικερς μέχρι την Παρασκευή: «Δεν θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις που έθεσε το δικαστήριο» είχε πει ο αρμόδιος δικαστής Μάικλ Όμπους.
Την Πέμπτη, οι δικηγόροι του Στρος-Καν κατάφεραν να κάνουν το δικαστήριο να δεχθεί να ορίσει ποσό εγγύησης (κάτι που είχε απορριφθεί τη Δευτέρα, καθώς ο Γάλλος είχε κριθεί ύποπτος φυγής) και, κατά συνέπεια, να επιτραπεί η αποφυλάκισή του.
Το δικαστήριο αποδέχτηκε να οριστεί εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ (με «ρήτρα» για επιπλέον 5 εκατ. δολάρια σε περίπτωση διαφυγής) και με τους όρους ο Στρος-Καν να τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό και υπό την επί 24ωρης βάσης επιτήρηση τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Η απόφαση θα ετίθετο σε ισχύ το πρωί της Παρασκευής.