Στον Άρειο Πάγο η δικογραφία για τα γερμανικά υποβρύχια
Toν δρόμο για τον Άρειο Πάγο παίρνει την Τετάρτη η δικογραφία για την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, με σκοπό να εγκριθεί η διαβίβασή της στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί εκεί αν θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.
Toν δρόμο για τον Άρειο Πάγο παίρνει την Τετάρτη η δικογραφία για την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, με σκοπό να εγκριθεί η διαβίβασή της στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί εκεί αν θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.
Από την αξιολόγηση των υπαρχόντων στοιχείων που έχει συλλέξει για την υπόθεση το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με την συνδρομή του ΣΔΟΕ, κρίθηκε ότι τίθεται θέμα ενεργοποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών σε ό,τι αφορά τον κ. Τσοχατζόπουλο, που θήτευσε στο αρμόδιο υπουργείο το διάστημα 1998 έως και 2002.
Το επίμαχο διάστημα αφορά στην απόφαση για απευθείας ανάθεση του έργου της κατασκευής των υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό σε γερμανικό όμιλο και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την υπογραφή της σχετικής σύμβασης το 2000 και συμβάσεις για τα αντισταθμιστικά ωφέλη το 2002.
Ήδη 37 εμπλεκόμενοι έχουν κληθεί την Πέμπτη στην Εισαγγελία, με την ιδιότητα του υπόπτου, για τη διάπραξη τριών κακουργημάτων, ενώ άμεσα αναμένεται η κλήση και νέων προσώπων που προκύπτει να είχαν ποινικά ερευνητέο ρόλο το επίμαχο διάστημα.
Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για το μετά το 2002 διάστημα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας