
Στο Παρίσι εκτάκτως ο Γ.Παπανδρέου για τη Σύνοδο σχετικά με τη Λιβύη
Στο Παρίσι μεταβαίνει, εκτάκτως, το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας, όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των συμμαχικών δυνάμεων σχετικά με τη Λιβύη. Την Παρασκευή, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Λιβύης για το ίδιο θέμα.
Κρουστάλλη Δήμητρα
Στο Παρίσι μεταβαίνει, εκτάκτως, το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη.
Η πρωτοβουλία για τη σύνοδο ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των συμμαχικών δυνάμεων από τις χώρες που στηρίζουν την ζώνη απαγόρευσης έχουν προγραμματίσει έκτακτη συνάντηση.
Το «παρών» αναμένεται να δώσουν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.
Η απόφαση για το ταξίδι του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ελήφθη έπειτα από πολύωρη σύσκεψη με τους συνεργάτες του και τις απαραίτητες τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη γαλλική πρωτεύουσα στις 10.30 το πρωί, ενώ νωρίτερα στις 9.00 το πρωί θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα έχει επίσης ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Την Παρασκευή, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Τουρκίας και τη Λιβύης.
Στην επικοινωνία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Παπανδρέου έθεσε το ζήτημα της Λιβύης και τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό, καθώς φαίνεται ότι επίκειται διεθνής επέμβαση.
Ο πρωθυπουργός αξιοποίησε την ευκαιρία για να επαναλάβει στον κ. Ερντογάν την αντίθεση της Ελλάδας στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, αναφερόμενος στα καταστροφικά γεγονότα στην Ιαπωνία.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Μπαγκνταντί Αλί Αλ Μαχμουντί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πιο μικρός είναι και ο πιο ώριμος: Ο Κρουζ στέλνει μήνυμα στον Μπρούκλιν και προσπαθεί να σβήσει τη «φωτιά» στους Μπέκαμ
- Ο Τσίπρας στο προεδρικό, η «Ιθάκη» στη Λάρισα – Συνελεύσεις των πυρήνων σε Βόρεια Αθήνα και Καλαμάτα
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
- Πέθανε ο Αναστάσης Παπαληγούρας
- Κούβα: Η Ρωσία θα στείλει πετρέλαιο για «ανθρωπιστικούς λόγους»
- Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Σύνταγμα» μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442