Ρυζόγαλο (μερίδες έξι) Υλικά -4 φλιτζάνια γάλα (0,5% λιπαρά) -1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι -4 κουταλάκια της σούπας ζάχαρη -Κανέλα σκόνη κατά βούληση -1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ -1 φακελάκι βανίλια Εκτέλεση Βράζετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ρύζι πλυμένο και αφήνετε να βράσει καλά για 20-25 λεπτά. Οταν είναι έτοιμο, […]
-4 φλιτζάνια γάλα (0,5% λιπαρά) -1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι -4 κουταλάκια της σούπας ζάχαρη -Κανέλα σκόνη κατά βούληση -1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ -1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση
Βράζετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ρύζι πλυμένο και αφήνετε να βράσει καλά για 20-25 λεπτά. Οταν είναι έτοιμο, διαλύετε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα, το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας αργά. Βάζετε και τη ζάχαρη και το αφήνετε να πάρει μία, δύο βράσεις. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύοντας. Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε έξι μπολ και το πασπαλίζετε με κανέλα. Τρώγεται δροσερό.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.