Πουρές (μερίδες έξι) Υλικά -1 κιλό πατάτες -2 1/2 φλιτζάνια γάλα με 0% λιπαρά -1/2 φλιτζάνι νερό (από αυτό στο οποίο βράσαμε τις πατάτες) -1 κοφτή κουταλιά αλάτι -40γρ. φρέσκο βούτυρο Εκτέλεση Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζετε τόσο ώστε να μαλακώσουν αρκετά. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τον τρίφτη ή τις […]
-1 κιλό πατάτες -2 1/2 φλιτζάνια γάλα με 0% λιπαρά -1/2 φλιτζάνι νερό (από αυτό στο οποίο βράσαμε τις πατάτες) -1 κοφτή κουταλιά αλάτι -40γρ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζετε τόσο ώστε να μαλακώσουν αρκετά. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τον τρίφτη ή τις λιώνετε με το πιρούνι. Προσθέτετε το γάλα και το νερό (χλιαρό προς ζεστό) σιγά σιγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Στο τέλος προσθέτετε το αλάτι και το βούτυρο.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.