Κοτόπουλο στη σχάρα οριεντάλ (μερίδες έξι, δύο κομμάτια κοτόπουλου ανά μερίδα)
Υλικά Μαρινάδα
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -3 κουταλιές της σούπας μέλι -3 κουταλιές της σούπας ξίδι -4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας -1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο -2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένος βασιλικός -2 κουταλάκια τριμμένο φρέσκο τζίντζερ ή 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη -1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι -12 φιλέτα κοτόπουλου, 1,5 κιλό, χωρίς πέτσα και ορατό λίπος
Υλικά
Σε μπoλ αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σκεπάζετε με το μείγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, γυρίζοντας το κοτόπουλο κάπου κάπου. Το ψήνετε σε ψηστιέρα ή στα κάρβουνα ή στο γκριλ, 25-30 λεπτά, αλειμμένο με τη μαρινάδα και γυρνώντας το συχνά, μέχρις ότου γίνει τρυφερό αλλά όχι στεγνό.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας