Ύδραυλις
Πρόκειται για ανακατασκευή μουσικού οργάνου, προάγγελο του σύγχρονου εκκλησιαστικού οργάνου, που παράγει ήχο μέσω μιας χειροκίνητης αντλίας αέρα και μιας σειράς 24 αυλών ελεγχόμενων με χειροκίνητα πλήκτρα.
Πρόκειται για ανακατασκευή μουσικού οργάνου, προάγγελο του σύγχρονου εκκλησιαστικού οργάνου, που παράγει ήχο μέσω μιας χειροκίνητης αντλίας αέρα και μιας σειράς 24 αυλών ελεγχόμενων με χειροκίνητα πλήκτρα. Ο μουσικός όρθιος πατά τα πλήκτρα και παίζει τη μουσική. Ο χειριστής της αντλίας, όρθιος και αυτός, κινεί το μοχλό. Ο αέρας εγκλωβίζεται σε κώδωνα βυθισμένο σε νερό και διατηρεί περίπου σταθερή την πίεση του.
Στο Δίον έχει βρεθεί η πλουσιότερη και καλύτερα διατηρημένη συστοιχία αυλών Υδραύλεως.
Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)
















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442