Βγήκαν από τα ρούχα τους οι Βέλγοι φοιτητές, απαιτώντας εθνική ενότητα
Η νεολαία του Βελγίου πήρε τη σκυτάλη των διαδηλώσεων υπέρ της ενότητας της χώρας, αλλά και του σχηματισμού -μετά από 250 μέρες- κυβέρνησης. Διαδηλώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πανό και βασικό σύνθημα: «Η διαίρεση δεν είναι το όνομά μας». Στα γαλλικά και στα φλαμανδικά. Από τις πρωτότυπες εκδηλώσεις ξεχώρισε το... «στριπ-τιζ» των νεαρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η νεολαία του Βελγίου πήρε τη σκυτάλη των διαδηλώσεων υπέρ της ενότητας της χώρας, αλλά και του σχηματισμού -μετά από 250 μέρες- κυβέρνησης.
Χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ενότητας: «Η διαίρεση δεν είναι το όνομά μας» έγραφε το βασικό πανό, τόσο στα γαλλικά όσο και στα φλαμανδικά.
Μάλιστα, αρκετοί αποφάσισαν να βγάλουν τα ρούχα τους προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί.
«Το πρόβλημα δεν είναι οι δύο γλώσσες. Το πρόβλημα είναι οι πολιτικοί» φώναζαν οι νεαροί.
Στην ομιλία του ένας φοιτητής από τη Λιέγη εξήγησε ότι τα προβλήματα είναι κοινά, τόσο για τους φλαμανδούς όσο και για τους βαλόνους.
«Η διαίρεση δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Την Πέμπτη το Βέλγιο «έσπασε» το παγκόσμιο ρεκόρ ακυβερνησίας, όσο και αν στην περίπτωσή του η έννοια ακυβερνησία έχει διαφορετική σημασία.
Σε κάθε περίπτωση, ξεπέρασε και το Ιράκ, μετρώντας πλέον 249 μέρες με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Πρόσφατα φλαμανδή βουλευτής κάλεσε τις γυναίκες σε αποχή από το σεξ, μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση.
«Είναι το έσχατο όπλο» δήλωσε η Τέμερμαν στην εφημερίδα Soir. «Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε πλέον;» αναρωτιέται, τονίζοντας ότι βρίσκει την όλη εκστρατεία άκρως διασκεδαστική.
Η ίδια υποστήριξε, πάντως, ότι την ιδέα δεν την έκλεψε από τον Αριστοφάνη και τη Λυσιστράτη αλλά από τις Κενυάτισσες, που για τον ίδιο λόγο, πριν από δυο χρόνια, «έκοψαν» το σεξ με αποτέλεσμα σε ένα μήνα να αποκτήσουν κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442