Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πέντε συλλήψεις και τρεις προσαγωγές μετά τα επεισόδια στην Κερατέα

Πέντε συλλήψεις και τρεις προσαγωγές μετά τα επεισόδια στην Κερατέα

Πέντε άτομα συνελήφθησαν μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στην Κερατέα έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η αστυνομία προχώρησε, επίσης, σε τρεις προσαγωγές. Κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ομάδα νεαρών επιτέθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Κερατέας πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, με αποτέλεσμα να σπάσουν τρία τζάμια της εισόδου. Τρεις από τους συλληφθέντες παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στην Κερατέα έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η αστυνομία προχώρησε, επίσης, σε τρεις προσαγωγές.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, ομάδα νεαρών επιτέθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Κερατέας πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, με αποτέλεσμα να σπάσουν τρία τζάμια της εισόδου.

Οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που σε αρκετές περιπτώσεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων μέσα στον οικισμό της Κερατέας, συνεχίστηκαν μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, όποτε έληξαν τα επεισόδια. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Νωρίτερα, περίπου 1.000 κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τμήμα και πετούσαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι έχουν τραυματιστεί πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος της Κερατέας. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για δύο τραυματισμούς αστυνομικών, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από προσαγωγή ατόμου, καθώς σε σπίτι όπου βρισκόταν και ανήκει σε συγγενή του, βρέθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικούς, αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σπίτι βρέθηκαν μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, κενές φιάλες, καθώς και μια κάμερ.

Η κατ’ οίκον έρευνα έγινε παρουσία εισαγγελέα και αφορμή αποτέλεσε η εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε βάρος της καντίνας της αστυνομίας στην Κακιά Θάλασσα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το άτομο που προσήχθη δεν έχει καμία σχέση, γι’ αυτό πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι επί της Λ.Λαυρίου και κοντά στο Βιολογικό πάρκο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παρουσία εισαγγελέα, 32 βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση, 8 γκαζάκια, ένα μπιτόνι βενζίνης 20 λίτρων, 3 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί-εκρηκτικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ-φιάλες βουτανίου), 2 μπουκάλια με καυστικό υγρό (άκουα-φόρτε) και 120 κενές φιάλες μπίρας.

Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Τρεις από τους συλληφθέντες διώκονται από τον Εισαγγελέα για κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες – οι δύο για εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών και ο τρίτος για αδικήματα σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί δραστών με καλυμένα πρόσωπα.

Σε βάρος των άλλων δύο εκ των πέντε ασκήθηκε δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο