Συμπληρωματικά εκκαθαριστικά για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στην περαίωση
Την απόφαση που αφορά στην έκδοση Συμπληρωματικών Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στην περαίωση (ν. 3888/2010) και για τις οποίες κατά τη διάρκεια των ελέγχων έχουν προκύψει συμπληρωματικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να προκύπτει πρόσθετος φόρος, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ.Κουσελάς. Το ποσό του φόρου που θα προκύπτει θα πρέπει να καταβληθεί εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση του εκκαθαριστικού συμπληρωματικού σημειώματος.
Την απόφαση που αφορά στην έκδοση Συμπληρωματικών Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στην περαίωση (ν. 3888/2010) και για τις οποίες κατά τη διάρκεια των ελέγχων έχουν προκύψει συμπληρωματικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να προκύπτει πρόσθετος φόρος, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.
Στην απόφαση αφού υπενθυμίζεται ότι στο νόμο για την περαίωση προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης διορθωτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων, διευκρινίζεται προς τις εφορίες ότι το ποσό του φόρου που θα προκύπτει από αυτά θα πρέπει να καταβληθεί από τον φορολογούμενο εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση του εκκαθαριστικού συμπληρωματικού σημειώματος.
Ακόμη αναφέρονται οι συνέπειες που υπάρχουν για τους επιτηδευματίες που δεν αποδέχθηκαν το εδικό σημείωμα. Σ’ αυτή την περίπτωση οι επιτηδευματίες θα υποστούν τον έλεγχο της εφορίας, όπως προβλέπεται από τον ΚΒΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442