H ομάδα του Enstone εμφάνισε ορισμένες ακραίες σχεδιαστικές επιλογές στην παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου για το 2011, στην προσπάθεια να προσεγγίσει τις κορυφαίες ομάδες του σπορ. Ο Bruno Senna στη θέση του επικεφαλής δοκιμαστή και εφεδρικού οδηγού.
Το μονοθέσιο R31, με το οποίο θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2011, παρουσίασε η Lotus Renault GP στα pits της Valencia – αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο Bruno Senna θα είναι ο εφεδρικός οδηγός της ομάδας.
Η R31 έχει ορισμένες ιδιαίτερα τολμηρές επιλογές, κυρίως στην πίσω ανάρτηση και στο δάπεδο, στην προσπάθεια της ομάδας να πλησιάσει περισσότερο τις κορυφαίες ομάδες του σπορ και να διεκδικεί μια θέση στο βάθρο στα Grands Prix του νέου πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Enstone, που φέτος φέρει τη χορηγία της Lotus και συνεπώς βάφτηκε στο ένδοξο χρυσό / μαύρο χρώμα του ένδοξου παρελθόντος της βρετανικής αγωνιστικής ομάδας, θα ξεκινήσει την Τρίτη (1/02) το τριήμερο δοκιμών στην ισπανική πίστα. Την πρώτη μέρα με τον Vitaly Petrov και τις δύο επόμενες με τον Robert Kubica.
Ο Bruno Senna, ο οποίος έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την Hispania Racing Team, φέτος θα ηγείται της ομάδας δοκιμαστών της Lotus Renault GP, η οποία περιλαμβάνει και τους Romain Grosjean, Jan Charouz, Ho Ping Tung και Fairuz Fauzy.