«Ημέρα οργής» και μεγάλη διαδήλωση ετοιμάζει η αντιπολίτευση στην Αίγυπτο
Σε μεγάλη διαδήλωση κάλεσαν τους Αιγυπτίους ομάδες της αντιπολίτευσης, στην πρώτη κινητοποίηση που εξαγγέλλεται μετά τη πτώση του Τυνήσιου Μπεν Άλι. Με συλλήψεις προειδοποιεί η κυβέρνηση της Αιγύπτου όσους σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, την οποία κάποιοι αποκαλούν «Ημέρα Οργής». Την υποστήριξή του στη διαδήλωση εξέφρασε ο Μοχάμεντ ελ Μπάραντεϊ, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης.
Σε μεγάλη διαδήλωση την Τρίτη κάλεσαν τους Αιγυπτίους ομάδες της αντιπολίτευσης, στην πρώτη κινητοποίηση που εξαγγέλλεται μετά τη πτώση του Τυνήσιου Μπεν Άλι.
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου προειδοποίησε με συλλήψεις όσους σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, την οποία κάποιοι αποκαλούν «Ημέρα Οργής», όπως αναφέρει το Reuters.
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για διαδηλώσεις, στο οποίο σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως «τεστ» για το κατά πόσο η υποβόσκουσα αντίθεση στον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ μπορεί να μεταφερθεί στους δρόμους του Καΐρου.
«Οι Αρχές ασφαλείας θα αντιμετωπίσουν σθεναρά και αποφασιστικά κάθε απόπειρα τέλεσης παρανομίας» ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή της η αρμόδια διεύθυνση για την ασφάλεια. Στην Αίγυπτο απαγορεύονται διαδηλώσεις χωρίς άδεια (όπως η κινητοποίηση της Τρίτης), κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συλληφθούν.
Την οργάνωση των αυριανών κινητοποιήσεων ανέλαβε το «Κίνημα της 6ης Απριλίου», φιλοδημοκρατική οργάνωση που ελπίζει να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση πολλοί άνθρωποι και κυρίως νέοι, οι οποίοι έχοντας πρόσβαση στο Ιντερνετ έχουν παρακολουθήσει τα γεγονότα της Τυνησίας.
Ο Μοχάμαντ Ελ Μπαραντέι, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και πρώην αξιωματούχος διεθνούς επιπέδου, εκφράζει στην ιστοσελίδα του την αμέριστη υποστήριξή του «στην αυριανή διαδήλωση κατά της καταπίεσης» και καταγγέλλει «τις απειλές που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας προσκείμενες στο καθεστώς που τρέμει τη λαϊκή εξέγερση».
Από την πλευρά του το κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων, που έχει σημαντικό «ρεύμα» στους οπαδούς της αντιπολίτευσης, και το κόμμα Wafd, το πρώτο λαϊκό κόμμα της αντιπολίτευσης, δεν εξέδωσαν επίσημες ανακοινώσεις συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση αλλά ανέφεραν ότι οι οπαδοί τους και κυρίως οι νέοι θα μετάσχουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- O Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βαλένθια και ψάχνει την 5η σερί νίκη του στη Euroleague
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Η δεύτερη… νιότη του Νάντο Ντε Κολό στη Βιλερμπάν (vids)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442